• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ntv

01.02.2023

12:01

I ONA DA RATUJE SA PUTINOM?! Novi skandal šefice nemačke diplomatije, javnost ogorčena, posle onog gafa u Savetu Evrope Berbokova sebi potpisala "presudu"

Reuters

Vesti

I ONA DA RATUJE SA PUTINOM?! Novi skandal šefice nemačke diplomatije, javnost ogorčena, posle onog gafa u Savetu Evrope Berbokova sebi potpisala "presudu"

Podeli vest

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok je u 2022. potrošila 136.552 evra na puder, šminku i stajling - sve o o javnom trošku, odnosno o trošku poreskih obveznika

Berbok čak zapošljava stilistu koji prima mesečnu naknadu od 7.500 evra, prenosi NTV, navodeći da je ovo rekordan iznos za saveznu vladu. 

Ministarstvo spoljnih poslova ovu sumu objašnjava činjenicom da se njen šef često fotografiše i nastupa na televiziji, kao i da je brojnim dugotrajnim putovanjima, radi vikendom i van radnog vremena, što zahteva pomoć šminkera i stiliste.

Federalno ministarstvo inostranih poslova takođe prenosi da su prošlogodišnje fotosesije ministarke koštale 178.764 evra javnog novca, a sva kako bi se obezbedilo da dobro napravljena i uredno počešljana Analena Burbok ima uspešne fotografije. 

Uz sve to, Berbokova je je izazvala veliki diplomatski skandal pošto je u govoru u Savetu Evrope, nekoliko sati nakon odluke o slanju nemačkih tenkova, pred kamerama izjavila da Evropa vodi rat protiv Rusije. To je izazvalo i bes kancelara Olafa Šolca, a u Berlini sve su glasniji zahtevi za njenu smenu.

Novi skandal otkriva da su ministarka spoljnih poslova i kancelar već duže vreme u zavadi, a da se mišljenja Šolca i Berboka veoma razlikuju, od isporuke oružja Ukrajini, preko ulaska Kineza u luku Hamburg do nove bezbednosne strategije. 

Berbok u berlinski kuloarima kleveta Šolca kao prevrtljivu osobu koja odugovlači sa odlukama, a ona je sada razotkrivena kao sujetni samopromoter.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija