• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2023

12:41

LOŠE VESTI ZA NATO! Stoltenberg ŠOKIRAO Zapad, Peking stvara ZASTRAŠUJUĆ nuklearni arsenal, saradnja RUSIJE I KINE pravi OGROMNE probleme ALIJANSI!

Tanjug/AP

Vesti

LOŠE VESTI ZA NATO! Stoltenberg ŠOKIRAO Zapad, Peking stvara ZASTRAŠUJUĆ nuklearni arsenal, saradnja RUSIJE I KINE pravi OGROMNE probleme ALIJANSI!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Tokiju da je jačanje Kine i saradnja te zemlje s Rusijom pretnja ne samo za Aziju, već i Evropu

On je zatražio snažniju saradnju i više "prijatelja" NATO u Aziji.

Stoltenberg je rekao da Kina sve više ulaže u nuklearno oružje i rakete velikog dometa, a da ne pruža transparentnost niti se angažuje u smislenom dijalogu o kontroli naoružanja, dok istovremeno pritiska susedne zemlje i Tajvan, preneo je AP.

"Činjenica da se Rusija i Kina zbližavaju i značajna ulaganja Pekinga u moderno oružje samo naglašavaju da Kina predstavlja pretnju, predstavlja izazov i za NATO", izjavio je Stoltenberg u govoru na tokijskom univerzitetu dodajući da "bezbednost nije regionalna, već globalna".

Stoltenberg je rekao da NATO ne smatra Kinu suparnikom niti traži konfrontaciju, već da će se Severnoatlantska alijansa nastaviti da radi s Kinom na području zajedničkih interesa, kao što su klimatske promene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Rusija i Kina nisu pretnja Aziji i Evropi . Ti Japan , Juznu Koreju i Tajvan izgleda smatras celom Azijom . Azija je mnogo mnogo veca i Rusiju i Kinu zemlje Azije ne vide kao pretnju ne obmanjuj . EU je samo deo Evrope . Vi ste ti koji ste globalna pretnja celoj planeti / covecanstvu .Dok Rusija i Kina zele samo da se zastite od vas .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija