• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2023

14:08

TEHERAN U PROBLEMU! Francuzi presreli IRANSKI BROD na putu do JEMENA, Huti ostali bez DESETINA HILJADA pušaka, mitraljeza i GRANATA?!

AP/Photo

Vesti

TEHERAN U PROBLEMU! Francuzi presreli IRANSKI BROD na putu do JEMENA, Huti ostali bez DESETINA HILJADA pušaka, mitraljeza i GRANATA?!

Podeli vest

Francuske pomorske snage u januaru su zaplenile hiljade pušaka, mitraljeza i protivtenkovskih projektila u Omanskom zalivu, oružje koje je dolazili iz Irana ka jemenskim pobunjenicima Hutima, saopštili su danas zvaničnici

Iako je Iran negirao da je umešan, na slikama oružja koje je objavila Centralna komanda američke vojske vidi se da je ono slično oružju koje su zarobile američke snage u drugim pošiljkama koje se vezuju za Teheran, preneo je AP.

Oružje je zaplenjeno 15. januara, a Centralna komanda SAD navela je da se dogodila duž ruta koje su se koristile za nezakonit promet oružja iz Irana u Jemen.

Rezolucija Ujedinjenih nacija zabranjuje transfer oružja jemenskim pobunjenicima Hutima koje podržava Iran, koji su zauzeli glavni grad zemlje krajem 2014. i koji su u ratu sa koalicijom predvođenom Saudijskom Arabijom koja podržava međunarodno priznatu vladu te zemlje od marta 2015. godine.

"Vol strit džurnal" je prvi izvestio o zapleni, navodeći da su to učinile elitne francuske specijalne snage. Dvojica zvaničnika rekla su AP, pod uslovom da ne budu imenovani, potvrdila su da su oružje zaplenili Francuzi.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani u onlajn poruci odbacio je tvrdnje da je Teheran isporučio oružje brodom i opisao optužbe kao politički motivisane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mike Andy

pre 1 godinu

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za socijalno osiguranje uputila me da se obratim odvjetniku Mikeu Andersonu kako bih dobio osigurani zajam koji će me provesti kroz godinu bez stresa. Nemojte ponovno biti prevareni ove godine, slijedite pravi izvor i nabavite pravi zajam za sebe. Obratite se odvjetniku Mikeu Andersonu i on će vas provesti kroz sve financijske poteškoće. Kontakt putem e-pošte: barrmikeanderson48@yahoo.com Whatsapp: +447467670833

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija