• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

03.02.2023

06:15

MEKGREGOR: ŠOLC JE GOTOV, STAVIO JE TAČKU NA SVOJU KARIJERU! Evropa je mogla da živi mirno a sada... Nije izvukao pouku iz prethodnih sukoba sa Rusijom

Reuters

Vesti

MEKGREGOR: ŠOLC JE GOTOV, STAVIO JE TAČKU NA SVOJU KARIJERU! Evropa je mogla da živi mirno a sada... Nije izvukao pouku iz prethodnih sukoba sa Rusijom

Podeli vest

Kancelar Šolc će biti "gotov" zbog odluke o Rusiji, smatra bivši zvaničnik Pentagona Daglas Mekgregor

Nemački kancelar Olaf Šolc stavio je tačku na svoju političku karijeru nakon odluke o snabdevanju tenkova Ukrajini, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na svom Jutjub kanalu.

Većina u Nemačkoj je bila užasnuta (zbog najave isporuke oružja Oružanim snagama Ukrajine.  Nemci imaju iskustvo i znaju svoju istoriju. To znaju kada su Berlin i Moskva sarađivali i poslovali jedni sa drugima, Evropa je živela mirno“, saopštila je vojska.

Po njegovom mišljenju, Prvi i Drugi svetski rat, koji su doveli do sukoba Rusije i Nemačke, bili su tragedija i podstakli su Berlin da stvori mehanizme koji su osmišljeni da spreči slične sukobe sa Moskvom u budućnosti.

Foto: Tanjug/AP

Leopard 2 došao Šolcu glave

Ne mogu da zamislim da bi kancelar Kol ili kancelar Šmit ustali i pozvali da se pošalje oprema ovom korumpiranom gangsterskom režimu u Kijevu , ubijajući sopstveni narod. Šolc neće dugo izdržati“, zaključio je Mekgregor.

Nemačka vlada je krajem januara najavila ustupanje tenkova "leopard 2" Oružanim snagama Ukrajine. Tome je prethodio snažan pritisak na Šolca da što pre donese pozitivnu odluku o ovom pitanju.

Berlin će formirati dva bataljona, a ukrajinske trupe će u prvoj fazi dobiti četu od 14 "leopard 2" tipa A6 iz rezervi Bundesvera. Pored toga, planirano je organizovanje obuke specijalista. Novi paket pomoći će takođe uključivati logistiku, municiju i održavanje sistema.

U pozadini ruske specijalne operacije u Ukrajini , SAD i njeni saveznici iz NATO-a podržavaju Kijev sa zalihama oružja vrednim desetinama milijardi dolara. Moskva je više puta govorila da transfer zapadnog naoružanja samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruske vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija