• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

03.02.2023

11:00

NATO VOJNICI OKUPIRALI SINJAJEVINU, GRAĐANI KRENULI U ODBRANU PLANINE! Pozvani svi koji imaju motorne sanke: Njihova priča je stara laža, Abazović je obećao...

Printskrin Youtube/Mina

Vesti

NATO VOJNICI OKUPIRALI SINJAJEVINU, GRAĐANI KRENULI U ODBRANU PLANINE! Pozvani svi koji imaju motorne sanke: Njihova priča je stara laža, Abazović je obećao...

Podeli vest

Oko 200 NATO vojnika popelo se na Sinjajevinu kako bi izveli vojnu vježbu uprkos obećanju premijera Crne Gore Dritana Abazovića da na Sinjajevini neće biti nikakvih vojnih aktivnosti

To je potvrdio Milan Sekulović aktivista NVO Sačuvajmo Sinjajevinu. Grupa članova Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu je već na planini, prenosi Sputnjik.

"Nas šestoro smo sinoć prespavali na planini, imamo jedan kontejner gde smo se smestili sinoć. Ostali pristižu, na žalost sami se ne možemo odbraniti, potrebna je pomoć svih građana Crne Gore. Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu poziva sve ljude koji imaju motorne sanke da dođu. Ima i preko 200 vojnika NATO na Sinjajevini. Imaju u planu da ovdje na planini provedu dva, tri dana, kao vežba planinskog ratovanja i spasavanja. Njihova priča je stara laža", kaže Sekulović.

On dodaje da je na Sinjajevini ogroman sneg a radni je dan pa ne zna koliko će se ljudi pridružiti protestU.

"Na Sinjajevinu se može samo peške. Oni su se ulogorili na Lušku Goru ispod Bojića katuna. Danas ćemo malo da ih obilazimo, da šetamo, da vidimo šta će da rade", navodi Sekulović.

On kaže da je očigledno da su izjave i obećanje premijera Abazovića bili „obećanje ludom radovanje“.

"Verovatno su tada bili potrebni politički poeni, pa se obećavalo šakom i kapom. Jedini kompromis je da se održi obećanje i da Sinjajevina ne bude NATO vojni poligon", kazao je za Sputnjik Sekulović.

Više puta je na Sinjajevini održavan protest građana, kao i aktivista iz NVO Sačuvajmo Sinjejevinu i svi su protiv toga da na toj planini bude vojni poligon. Više eksperata je ranije kazalo Sputnjiku da Sinjajevina ima strateški položaj jer se sa nje može kontrolisati pola regiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija