• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/sputnjik

04.02.2023

13:40

USLEDIĆE ODMAZDA, UKRAJINA ĆE GORETI! Medvedev otkrio delić, ovo će biti odgovor Moskve ako Kijev napadne Krim!

Tanjug

Vesti

USLEDIĆE ODMAZDA, UKRAJINA ĆE GORETI! Medvedev otkrio delić, ovo će biti odgovor Moskve ako Kijev napadne Krim!

Podeli vest

Odgovor Moskve na eventualne udare Kijeva na Krim ili bilo koji drugi ruski region duboko unutar zemlje biće brz, težak i ubedljiv, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev

Medvedev je, u intervjuu za Nadanu Fridrihson, objavljenom na njenom Telegram nalogu, objasnio da Rusija sebi ne postavlja nikakva ograničenja i da, u zavisnosti od prirode pretnji, može da koristi sve vrste oružja, u skladu sa doktrinarnim dokumentima, uključujući i, kako je naveo, "Osnovne principe nuklearnog odvraćanja“.

Upitan da li su u pravu oni koji misle da će davanje dozvole Kijevu da izvodi napade na ruske objekte na Krimu naterati Rusiju da pregovara sa Ukrajinom, Medvedev je rekao – rezultat će biti upravo suprotan.
 

- U ovom slučaju neće biti pregovora, biće samo udari odmazde. Sva Ukrajina koja ostane pod vlašću Kijeva će izgoreti - rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanje da li će udarima na Krim Rusija biti prinuđena da pregovara sa Ukrajinom.

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini, Rusija može da upotrebi nuklearno oružje ukoliko se nuklearno ili druga vrsta oružja za masovno uništenje upotrebi protiv Rusije ili njenih saveznika, ako dobije proverene informacije o pokretanju balističkih projektila za napad na Rusiju ili njene saveznike, u slučaju uticaja neprijatelja na objekte od vitalnog značaja za odgovor na nuklearno dejstvo, i u slučaju konvencionalne agresije na Rusiju, ako je ugroženo samo postojanje države, navodi TAS S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kirta

pre 1 godinu

Naravno,zato je Rusija velesila,da se nemože neko zajebavati kako mu se cefne

Djordje

pre 1 godinu

A koji "delic" je otkrio?! Ima li nesto sto bar sto puta do sada nije otkriveno i ponovljeno?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija