• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kyivindependent

05.02.2023

11:39

ČISTKA! ZELENSKI SMENJUJE REZNIKOVA?! Haos u VRHU KIJEVSKOG REŽIMA, ukrajinski mediji pišu o mogućem NASLEDNIKU, ako je ovo tačno...

Reuters/AP

Vesti

ČISTKA! ZELENSKI SMENJUJE REZNIKOVA?! Haos u VRHU KIJEVSKOG REŽIMA, ukrajinski mediji pišu o mogućem NASLEDNIKU, ako je ovo tačno...

Podeli vest

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov će verovatno biti razrešen ministarske funkcije sledeće nedelje, izvestila ukrajinska novinska agencija "Ukrajinska pravda", pozivajući se na vladine i vojne izvore

Prema izvorima, verovatna zamena za Reznikova bi trebalo da bude Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne agencije HUR.

„Nisam vodio nikakve razgovore o svojoj ostavci na ovu funkciju“, rekao je Reznikov za Ukrajinsku pravdu u intervjuu koji će uskoro biti objavljen.

Neimenovani izvor potvrdio je Kijev Independentu da će Reznikov vrlo verovatno biti smenjen u vrlo bliskoj budućnosti. Nakon razrešenja, Reznikov bi mogao da bude imenovan na novu funkciju ministra pravde, jer „niko u predsedničkoj kancelariji nema sumnje“ da bi Reznikov trebalo da ostane u vladi, navodi se u članku Ukrajinske pravde.

Prema izveštaju, Denis Maliuska, aktuelni ministar pravde, mogao bi da bude imenovan za ambasadora u ukrajinskoj diplomatskoj misiji u Evropi. U izveštaju se ne nalaze informacije o tome ko će biti na čelu ukrajinske vojne obaveštajne agencije ako Budanov bude imenovan za ministra odbrane.

Reznikov (56) je bio ministar odbrane od kada je imenovan 4. novembra 2021. godine, tokom celog rata Rusije i Ukrajine. U ovom trenutku, Reznikov igra važnu ulogu u kampanji i obezbeđivanju zapadne vojne pomoći koja se pokazala vitalnom za otpor Ukrajine protiv Rusije.

Krajem januara, Ministarstvo odbrane je zahvatio korupcionaški skandal visokog profila koji je doveo do otpuštanja nekoliko najviših zvaničnika. Ukrajinski list ZN.UA objavio je 21. januara da je Ministarstvo odbrane nabavljalo velike količine prehrambenih proizvoda za vojsku po visokim cenama.

Nacionalni antikorupcijski biro Ukrajine tada je otvorio istragu o navodnoj šemi. Zamenik Reznikova, Vjačeslav Šapovalov, razrešen je dužnosti  24. januara. Reznikov je 31. januara rekao da je revizija vojnog procesa nabavki pokrenuta 29. juna. Njeni prvi rezultati u decembru pokazali su da postoje problemi u sistemima nabavke.

Kada je prvi put objavljen članak na zn.ua, Reznikov je negirao bilo kakvu nepravdu, rekavši da je onaj ko je objavio dokumentaciju o nabavci počinio zločin. Sud je 2. februara uhapsio Šapovalova, i odredio mu pritvor od 60 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Zar predsednik smenjuje ministre vlade? Zar to ne radi skupština, čak i u Ukrajini?

Nikolina

pre 1 godinu

Svi u Evropi ko radi nešto protiv naše bratske Ukrajine, a radi sa Putinom (zločincem) treba ih odmah sve uhapsiti. Rusija je agresor i treba svi odgovoriti ko joj pomaže. Svi do jednog mora biti kažnjeni i procesuirani. tačka.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17