• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.02.2023

12:00

BALON ĆE IH SKUPO KOŠTATI! Amerikanci razmeštaju HIPERSONIČNO ORUŽJE nadomak KINE, Pekingu zaprećeno i raketama "TOMAHAVK"?!

Reuters

Vesti

BALON ĆE IH SKUPO KOŠTATI! Amerikanci razmeštaju HIPERSONIČNO ORUŽJE nadomak KINE, Pekingu zaprećeno i raketama "TOMAHAVK"?!

Podeli vest

Vašington je predložio Tokiju razmeštanje oružja srednjeg dometa u Japanu kao deo zajedničkog jačanja odbrane protiv Kine u Istočnom i Južnom kineskom moru, prenele su novine Sankei, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa odnosima SAD i Japan

U igri je i razmeštanje hipersoničnog oružja dugog dometa i raketa Tomahavk, dodaje se u novinama Sankei, prenosi Rojters.

Sankei bez citiranja izvora navodi da je Japan spreman da započne ozbiljne razgovore sa SAD o razmeštanju oružja i da je naklonjen prihvatanju predloga. Kao moguća lokacija za razmeštanje oružja se pominje ostrvo Kjušu na jugu Japana, navode novine Sankei.

Kjušu je od Tajvana, koji Kina smatra svojom teritorijom, udaljeno 1.326 kilometara vazdušnom linijom, saopštava sajt flatjpedia.org.

Smene u Kini zbog incidenta sa balonom

Prvi čovek kineske meteorološke službe razrešen je dužnosti, objavili su u subotu kineski državni mediji, što je, navodi Si-En-En, potez koji neki analitičari tumače kao pokušaj Pekinga da insistira na tvrdnjama da je balon koji je leteo na velikoj visini iznad kontinentalnog dela SAD bio u civilnoj, meteorološkoj misiji.

Džuang Guotaj je do petka bio šef kineske meteorološke uprave, a njegov odlazak sa te funkcije nije neočekivan, jer je krajem januara izabran za šefa Narodnog političkog konsultativnog komiteta provincije Gansu, pokrajinskog političkog savetodavnog tela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maxa

pre 1 godinu

Amerikanci su upravo napravili najbrzu hipersonicnu raketu, leti brzinom od 24 maha, brza je i od kinzdala, planiraju da do maja meseca prozivedu 47 primeraka i rasporede prema Kini

TOS 1A

pre 1 godinu

Ameri se ponašaju kao da su Kinezi Indijanci.. haha.. Pa Kina već ima hipersonično oruzje i mnogo toga jos da se odbrani, ali i da momački uzvrati NACIkaubojima. Hocu reci, ako kauboji počnu srati Kina ce ih bukvalno počistiti u krugu 3000 - 5000 km. Da ne pricam o Kineskim raketama ubicama brodova i nosača aviona.. Kineska PVO PRO odbrana je odlična.. Ovo je ubrzana i dodatna okupacija Japana, a reže kao psi na Kine... hehe..

MrKamenjarac

pre 1 godinu

.....MA TO JE BIO AMERICKI BALON,TAKOZVANI " MERKALE" ILI DRUGO IME "RACAK";TO IM JE DOBRODOSLO KAO RAZLOG DA SE PRIBLIZE KINI.....KOJA JE TO GAMAD.

Velko

pre 1 godinu

Ala vi kakite kad su kinezi u pitanju! Nije Kina isto Srbija koju su bombardovali i zagadili doveka okupirali i grade kampove i ne prestaju..... brinite svoju brigu !

Dimitrije

pre 1 godinu

A koje to hipersonično oružje poseduje Amerika? Kad već objavljujete gluposti onda se bar potrudite da imate spremne odgovore

Aleksandar

pre 1 godinu

Pa otkud sad Amerikancima Supersonicno oruzje?

Žigolo

pre 1 godinu

Ameri "su sigurni" da je balon bio špijunski a ne meteorološki, zato su čekali da ode iznad Atlantika da bi ga oborili i poslali na dno okeana. Zamisli blama i kako bi pravdali svoje tvrdnje da je špijunski ako bi se mogao izvršiti uvid u to što je palo na zemlju i zaista pokazati da je u pitanju puka meteorološka tehnologija i oprema! Spremaju se za rat sa Kinom a njima meteoriloški balon danima leti preko zemlje i niko ga ne registruje - trebalo je da ga amateri astronomi snime da bi se digla frka!!! Toliko o njihovoj moći ...

SURDUKTOR

pre 1 godinu

Ако ГЊИДЕ не истребиш ВАШКЕ се неминовно појављују !!!

Jastreb

pre 1 godinu

Šta će da ih košta JEDNO VELIKO NIŠTA!!! Kinezi kao i Rusi nemaju mu*a da se suprotstave amerima. Nikad nisu ni imali, Kinezima roknuše ambasadu 1999. i šta bi, ni da šušnu, Rusi samo što nisu skinui gaće, sa ponudama oko naoružanja, koje su ameri jednostavno bacili pod noge. Da su Kinezi i Rusi imali onu mušku stvar ne bi ni došli u situaciju da budu drugorazredne sile i da amerika zavlada Zemljom. Sve ostalo je smešno i samo budala može da veruje da će amere nešto da košta. Oni što naume to i urade i uvek su to radili, Kina je najoštrija zemlja upućuje "OŠTRE PORUKE" a Rusija je najžalosnija zemlja na svetu imaju toliko saopštenja sa žaljenjem da je smrešno.

Ella

pre 1 godinu

Pre ce biti da ce skupo kostati obicni narod na celom svetu, jer se opasno zakuhava na sve strane. Sve besno, sve mu smeta, svako bi u tudje da sta ugrabi, a ni Krez, ni niko nije nista odneo. Faraoni pokusali, pa im stoji hiljadama godina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija