• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji

06.02.2023

14:50

ČUDNA POJAVA NA NEBU ZA VREME ZEMLJOTRESA! Kamera snimila JAKE BLJESKOVE u toku NAJSNAŽNIJEG udara, naučnici ovo NE MOGU DA OBJASNE! (VIDEO)

Printscreen Twitter

Vesti

ČUDNA POJAVA NA NEBU ZA VREME ZEMLJOTRESA! Kamera snimila JAKE BLJESKOVE u toku NAJSNAŽNIJEG udara, naučnici ovo NE MOGU DA OBJASNE! (VIDEO)

Podeli vest

Dok je Tursku tresao stravičan zemljotres, na nebu su primećeni bljeskovi svetlosti

Razoran zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale noćas je pogodio južni deo Turske i severozapad Sirije usled kojeg je, prema poslednjim procenama, poginulo više od 1.300 ljudi, dok je više od 5.000 osoba povređeno.

U isto vreme, dok je Tursku tresao stravičan zemljotres, na nebu su primećene munje, a kamera je zabeležila pojedine bljeskove, te se sada društvenim mrežama šire snimci ovog prizora.

Geofizičari nisu do kraja sigurni zbog čega se ovaj fenomen događa. Pojedini smatraju da se munje pojavljuju jer se radi o električnom luku prouzrokovanom podrhtavanjem električnih vodova, prenosi Jutarnji list.

Pogledajte snimak munja koje su se pojavile otprilike u isto vreme kada se dogodio i zemljotres u Turskoj.

 

 

Podsetimo, u ponedeljak rano ujutro Tursku je pogodio jak zemljotres jačine 7,8 po Rihteru, a sat kasnije usledio je novi udar jačine 6,7. Zemljotres je izazvao velika razaranja i u susednoj Siriji gde je najviše stradao grad Al Bab. Podrhtavanje tla osetilo se i u ostalim delovima Turske, u Gruziji, Jermeniji, Kipru.

Već satima traje akcija spasavanja, a spasioci se na sve načine trude da izvuku mrtve i povređene iz ruševina.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je prema novim podacima stradala 921 osoba, a broj povređenih povećan je na 5.385.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

Od kada je veka i čoveka zna se da uz zemljotrese idu i ovakve pojave. Obično uz one jače. Postoje naučna objašnjenja ...guglajte...

Čarapan

pre 1 godinu

Ovi bljeskovi su plavo zelene boje ,spektar je takav kao kod elektro pražnjenja.Ako dobro pogledate snimke uočićete da su ovo elektro pražnjenja na dalekovodima i na niskonaponskih mreži usled ljuljanja provodnika ili kod trafo stanica gde naglo dođe do prekida prema potrošačima i onda trafo nema gde da izgura višak snage pa počne jako varničenje.Eto to je to ali novine nešto moraju da pišu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija