• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

07.02.2023

20:35

TO JE TO, RASPLAMSAVA SE?! Kadirov najavio novu denacifikaciju!? "Borbu protiv satanizma nastaviti šitom Evrope"

Vesti

TO JE TO, RASPLAMSAVA SE?! Kadirov najavio novu denacifikaciju!? "Borbu protiv satanizma nastaviti šitom Evrope"

Podeli vest

Čečenski lider Ramzan Kadirov, čije se trupe bore na ruskoj strani u ratu protiv Ukrajine, rekao je da će se rat završiti do kraja godine, pobedom ruskih snaga.

Kadirov, saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, ranije je kritikovao ruske komandante i određene aspekte vojne kampanje Kremlja u Ukrajini, ali se nije direktno izjasnio protiv Putina.

Ipak, uprkos tome što je mesecima davao pesimistične ocene o vojnoj moći Rusije, Kadirov je rekao da će Rusija pobediti u ratu, koji će se završiti „do kraja godine“. On je uveren da će evropske zemlje „prepoznati pogrešnost svojih postupaka” po završetku rata, prenosi Njuzvik.

„Šta ako počnemo da denacifikujemo sledeću zemlju?“

"Zapad će popustiti, a evropske države će, kao i obično, morati da sarađuju u svim oblastima sa Ruskom Federacijom. Drugog načina neće biti i ne sme biti", dodao je on. Čečenski lider je ove komentare dao tokom intervjua sa čečenskim ministrom Ahmedom Dudajevim, koji je objavljen na Telegramu.

Foto: AP/Photo

Putin i Kadirov

Kadirov je pretio i Poljskoj zbog podrške Kijevu. U jučerašnjoj objavi na svom Telegram kanalu napisao je da je Varšava iscrpila sopstvene vojne resurse. Pitao se šta ako Rusija posle pobede nad Ukrajincima „počne da denacifikuje i demilitarizuje sledeću zemlju“.

„Borba protiv satanizma treba da se nastavi širom Evrope“

Kremlj je na početku invazije kao jedno od opravdanja za rat u Ukrajini naveo „denacifikaciju” te zemlje, što je međunarodna zajednica jednoglasno odbacila. Kadirov je napisao da „borbu protiv satanizma treba nastaviti širom Evrope, pre svega na teritoriji Poljske”.

Kadirov i njegovi komandanti redovno opisuju sukob u Ukrajini kao „sveti rat“ protiv „satanističkih“ vrednosti Zapada, stav koji se ponekad promoviše na ruskoj državnoj televiziji. Kadirov je zaključio da bi Rusija mogla da pomogne referendumom o nezavisnosti Šleske, regiona u Poljskoj „koji je stekao poseban nezavisni status”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RAT IZMIČE KONTROLI! POLJSKA TVRDI, KREĆEMO NA RUSIJU, Kadirov odgovara, posle Ukrajine sledi DENACIFIKACIJA I DEMILITARIZACIJA POLJSKE!
Planeta

RAT IZMIČE KONTROLI! POLJSKA TVRDI, KREĆEMO NA RUSIJU, Kadirov odgovara, posle Ukrajine sledi DENACIFIKACIJA I DEMILITARIZACIJA POLJSKE!

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov zapitao se šta bi se desilo kada bi posle uspešnog završetka ruske specijalne operacije (SVO) u Ukrajini počeo proces denacifikacije i demilitarizacije Poljske. Pretnja lidera Čečena usledila je posle poruke poljskog premijera Mateuša Moravjeckog, koji je poručio da se Zapad priprema za treći svetski rat protiv Rusije

06.02.2023

21:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija