• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vz/ria/tass

08.02.2023

09:55

UKRAJINA NA IZDISAJU! Masovna POGIBIJA kod Svatova ŠOKIRALA ZAPAD, Amerikanci pišu o JEZIVIM prizorima u DONBASU - "SVE JE NATRPANO TELIMA!"

Tanjug/AP

Vesti

UKRAJINA NA IZDISAJU! Masovna POGIBIJA kod Svatova ŠOKIRALA ZAPAD, Amerikanci pišu o JEZIVIM prizorima u DONBASU - "SVE JE NATRPANO TELIMA!"

Podeli vest

Gubici ukrajinske vojske tokom proteklog dana na svatovskom pravcu u LNR iznosili su oko 200 ljudi, tvrdi potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji Andrej Maročko

Prema njegovim rečima, ruski obaveštajci trenutno znaju za gubitke u 14., 92., 25., 81. i 95. brigadi Oružanih snaga Ukrajine, a u 103. brigadi teritorijalne odbrane oko 30 ljudi se vodi kao nestalo, prenosi TASS .

Maročko tvrdi da Kijev prikriva stvarne gubitke ukrajinskih snaga.

"Ukrajinsko rukovodstvo je poslalo specijalna naređenja trupama i civilnim strukturama da prikriju stvarne ljudske gubitke u zoni aktivnih neprijateljstava. Zabranjen je prevoz tela poginulih tokom dana, kao i obeležavanje tereta. Pored toga, prilikom transporta potrebno je koristiti civilna vozila sa zatvorenim tipom prikolice", rekao je oficir Narodne milicije LNR Andrij Maročko, pozivajući se na obaveštajne podatke, a prenose RIA novosti.

On je izneo tvrdnju da su, prema navodnim obaveštajnim podacima, ukrajinski medicinski radnici dobili naređenje da ne šire podatke o broju i stanju vojnog osoblja. Kako on kaže, zabranjeno je fotografisanje i video snimanje u medicinskim ustanovama i mrtvačnicama bez zvaničnog zahteva i naknadne dozvole organa za sprovođenje zakona.

Američki list Njujork tajms izveštavao je o popunjenim mrtvačnicama i velikim gubicima ukrajinskih trupa u Donbasu.

Prema pisanju lista, u jednoj od frontovskih bolnica na teritoriji koju kontroliše Kijev, jedna mrtvačnica je bila potpuno natrpana telima ukrajinskih vojnika, a u bolnici su nosila sa ranjenicima stajala čak i u hodnicima, prenose RIA Novosti .

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je u novembru govor u kome je tvrdila da je tokom sukoba ubijeno „više od 100.000 ukrajinskih vojnih oficira“. Video je, međutim, kasnije obrisan i ponovo postavljen bez procene žrtava nakon što je izazvao gnev u Kijevu, koji je tvrdio da je reč o „osetljivim informacijama“ koje bi trebalo da objave samo najviši ukrajinski zvaničnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Junik

pre 1 godinu

Sta je u ovoj vesti čudno ili senzacije da u ratu i kontaktu dveju oružanih snaga ima ranjenih i stradalih u velikom broju. U duhu mnogih vesti ovo je da nesto napisem da ne bih ćutao

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija