• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Webtribune

08.02.2023

21:10

PROCURILE INFORMACIJE IZ PENTAGONA?! Kijevski režim je GOTOV, SAD kriju! Mekgregor: Regrutuju decu, na ivici smo sukoba sa Rusijom - NIJE DOBRO!

Tanjug/AP

Vesti

PROCURILE INFORMACIJE IZ PENTAGONA?! Kijevski režim je GOTOV, SAD kriju! Mekgregor: Regrutuju decu, na ivici smo sukoba sa Rusijom - NIJE DOBRO!

Podeli vest

Kijevski režim je toliko očajan da regrutuje decu u Oružane snage Ukrajine, ali Sjedinjene Države to neće priznati, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor u intervjuu za Judging Freedom

Mnogo dokaza o stvarnoj mobilizacionoj situaciji objavljuje ogroman broj Ukrajinaca. Postoje fotografije ukrajinskih vojnika koji imaju 15-16 godina. Nema sumnje da se to dešava. Stanovništvo je uglavnom muško, kako mi je rečeno, jer je mnogo staraca, žena i dece napustilo zemlju. Ipak, muškarci koji su ostali nisu svi sposobni da odu na front, neki su stari, neki od njih su deca, a oni u očaju koriste ove grupe ljudi. U stvari ovaj režim se bliži kraju“, rekao je pukovnik.

On je sugerisao da niko od američkih političara koji „donosi bar neke odluke“ ne priznaje činjenicu sloma ukrajinskog režima, pošto se ovo pitanje uspešno zataškava.

Foto: Printscreen You Tube

Daglas Mekgregor

Kako smo došli do ovoga? Imali smo 40 godina Hladnog rata, na kraju kojeg se raspao Sovjetski Savez i izašli smo, ako ne kao pobednici, onda barem zdravi i prosperitetni, izbegli smo globalni rat koji je bio naš cilj punih 40 godina.

„Ali za samo godinu dana, mi smo poraženi u proksi ratu u Ukrajini, a šta više, sada smo na ivici potencijalnog sukoba sa Rusijom, koji smo godinama pokušavali da izbegnemo. Ovo nije dobro. Ne priznajemo svoju grešku, niko neće reći da grešim“, prokomentarisao je Mekgregor.

Vojno stanje i opšta mobilizacija u Ukrajini zvanično važe do 19. februara. Vladimir Zelenski je u ponedeljak predložio produženje njihovog mandata za još 90 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Pravoslavni narod u Ukrajini nece da shvati da zapad i vatikan uz pomoc zelenskog i fasista vodi rat izmedju dva pravoslavna naroda, njihovog Ukrajinskog i Ruskog.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija