• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

09.02.2023

17:25

RUSIJA IMA ODGOVOR NA BESKRAJNA MOLJAKANJA KIJEVA! Medvedev otkrio šta će Moskva uraditi ukoliko Zapad ispuni želje Zelenskog

Vesti

RUSIJA IMA ODGOVOR NA BESKRAJNA MOLJAKANJA KIJEVA! Medvedev otkrio šta će Moskva uraditi ukoliko Zapad ispuni želje Zelenskog

Podeli vest

Na beskrajna moljakanja Kijeva za novo naoružanje odgovorićemo povećanjem proizvodnje tenkova i njihovom modernizacijom, poručio je bivši predsednik Rusije

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev poručio je danas da Rusija radi na modernizaciji i proizvodnji hiljadu novih tenkova, što je odgovor Rusije na neprestanu vojnu pomoć koju Kijev traži i dobija od Zapada.

"Kao što znate, naš neprijatelj je u inostranstvu molio za avione, projektile i tenkove. Kako treba da odgovorimo? U ovom slučaju je jasno - treba da povećamo proizvodnju različitog naoružanja i vojne opreme, uključujući i savremene tenkove. Govorimo o proizvodnji i modernizaciji hiljadu tenkova", rekao je Medvedev u obilasku fabrike oklopnih vozila. 

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski juče je posetio London i od Ujedinjenog Kraljevstva zatražio borbene avione. Britanski premijer Riši Sunak je kazao da London priprema novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji će "osigurati da Kijev ima vojsku koja može da se zaštiti od Rusije". 

Iako Sunak nije rekao da će London Ukrajini sigurno poslati avione, premijer je potvrdio da je to, ipak, jedna od tema razgovora. 

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj potvrdio je da će Evropska unija povećati vojnu pomoć Kijevu, dok je premijerka Estonije predložila da Unija započne zajedničku kupovinu vojne opreme za potrebe Ukrajine, nešto slično kao kad je EU zajednički kupovala vakcine protiv korone. 

Ukupna pomoć Evropske unije Kijevu za poslednjih 12 meseci procenjena je na 67 milijardi evra, rekla je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija