• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2023

06:15

DA LI ĆE NAM RAT DOĆI PRED PRAG?! Rumunima ovo nikako nije trebalo! Zarad jeftinih poena, dozvolili testiranje HIMARSA - Postaju li direktna meta Rusije?

Vesti

DA LI ĆE NAM RAT DOĆI PRED PRAG?! Rumunima ovo nikako nije trebalo! Zarad jeftinih poena, dozvolili testiranje HIMARSA - Postaju li direktna meta Rusije?

Podeli vest

Američki i francuski vojnici koji su deo borbene grupe NATO-a u Rumuniji održale su danas vojnu vežbu sa ciljem testiranja odbrane istočnog boka alijanse

Zajedničke borbene vežbe na poligonu za obuku Kapu Midiji na obali Crnog Mora, nazvane "Kraljevski orao 23", obuhvatile su oko 350 pripadnika multinacionalnih borbenih grupa koji su vežbali ispaljivanje bojeve municije iz mobilnog raketnog višecevnog sistema HIMARS američke proizvodnje, prenosi AP.

Francuski general Trikan de la Gut, koji predvodi borbenu grupu, rekao je u izjavi za medije da je cilj vežbi da se "jačanje zajedničke sposobnosti" unutar multinacionalne grupe u slučaju da se suoči sa "stvarnim odbrambenim scenarijem".

Kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu prošlog februara, NATO je pojačao prisustvo na istočnom krilu Evrope, uključujući slanje dodatnih multinacionalnih borbenih grupa članicama Alijanse Rumuniji, Mađarskoj, Bugarskoj i Slovačkoj. NATO je u januaru rasporedio osmatračke avione u Rumuniju, odakle će obavljati misije praćenja ruskih vojnih aktivnosti u blizini granica alijanse.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 1 godinu

Pa rumuni koliko se secam su nameravali da kupe HIMARS jos pre 2 godine, pa sto ne bi testirali ono za sta oce da daju pare, da vide radi li to cudo ili ne, jer razne price iz ukrajine su price ne dokaz kako rsdi

Jastreb

pre 1 godinu

A vi kao mislite da su rumuni pitani? Pa nisu, samo im je rečeno šta će se dogadjati. Svi znamo da kad primite NATO na svojoj teritoriji, vi više niste vlasnik nikakvih odluka i mišljenja, tu ste samo da klimate glavama kao volovi na praznom jaslu. Ali glasali ste da vam gazda dodje u kuću i sad budite srećni ako vas ne pošalje da ginete za njegove interese.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija