• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

12.02.2023

18:45

MEKGREGOR BRUTALAN, URUŠAVA SE UKRAJINSKA ODBRANA, NEMCI RUZIKUJU DA IM SVIH 88 TENKOVA u borbi bude spaljeno za nekoliko minuta!

Vesti

MEKGREGOR BRUTALAN, URUŠAVA SE UKRAJINSKA ODBRANA, NEMCI RUZIKUJU DA IM SVIH 88 TENKOVA u borbi bude spaljeno za nekoliko minuta!

Podeli vest

Odbrana Oružanih snaga Ukrajine na južnom i jugoistočnom frontu se urušava zahvaljujući ispravnoj taktici ruske vojske, ocenio je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

- Taj front se za Ukrajinu ruši, raspada - bio je kategoričan.

Prema njegovim rečima, svako ko posmatra šta se dešava shvata da priroda neprijateljstava u svetu počinje ozbiljno da se menja: oklopna vozila postepeno gube svoju ulogu.
         
- Ono što će zaista dominirati bojnim poljem, o čemu pišem već 30 godina, jeste obaveštajno delovanje, osmatranje i izviđanje, vezano za artiljerijske udarne sisteme, projektile i konvencionalno oružje. To je ono što dominira bitkom, to nanosi veliku štetu protivniku - rekao je pukovnik.

         
- Zato je samoubilačko slanje zapadnih tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila u Ukrajinu bez temeljne vazdušne podrške i sa ogromnom superiornošću Rusije u obaveštajnim resursima i preciznoj artiljeriji - uveren je Mekgregor.
         
Imajući u vidu najavu da bi Nemačka mogla Ukrajini isporučiti 88 tenkova, upozorio je:
         
- Može se dogoditi da vidimo kako 88 tenkova u borbi bude spaljeno za nekoliko minuta.
         
Ranije je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus najavio sporazum sa nekoliko evropskih zemalja o zajedničkim isporukama 20-25 tenkova Leopard A1 Oružanim snagama Ukrajine do leta i više od 100 do početka 2024. godine.
          
Generalno, Berlin planira da Ukrajini isporuči 178 tenkova prve generacije Leopard i 14 tenkova Leopard 2 tipa A6.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

OVAJ JE GORI OD MENE. JA SAM REKAO DA ĆE IH POLUPATI KAO DECA ZA 2-3 DANA.

Nikola

pre 1 godinu

E moje švabe, nemoj da vam opet ruski tenkovi protutnje kroz Berlin ko 1945.

sledeća vest

Vesti

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija