• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

13.02.2023

12:58

"BAJDEN, ZELENSKI I OSTALI ŠEJTANI..." Kadirov zapretio ZAUZIMANJEM KIJEVA, Rusi i dalje ne napadaju PUNOM SNAGOM, ako Putin naredi...

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

"BAJDEN, ZELENSKI I OSTALI ŠEJTANI..." Kadirov zapretio ZAUZIMANJEM KIJEVA, Rusi i dalje ne napadaju PUNOM SNAGOM, ako Putin naredi...

Podeli vest

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da bi ruske trupe mogle da dođu do Kijeva i da ga zauzmu ako bi stiglo naređenje predsednika

- Imamo snagu koja može da  da zauzme Kijev. Danas, ako bude naređenja Vrhovnog komandanta, naše jedinice Ministarstva odbrane, Nacionalne garde, policije, nema veze koje, imamo sve jedinice, sve do jednog su spremne. A dalje, kako predsednik odluči - naglasio je Kadirov u intervjuu za televiziju „Rusija 1".

Prema njegovim rečima, Rusija se u Ukrajini ne bori punom snagom: ako se nastavi granatiranje ruske teritorije, moglo bi se izgubiti strpljenje.

- Da smo počeli bar sa 20 odsto, onda ovi gradovi koji su tamo, sva njihova mesta gde su raspoređeni, nikog nigde ne bi ostalo. A ko se ovo nastavi, dok budu pucali na našu teritoriju, izgubićemo strpljenje – i selam alejkum. Ako daju naređenje, brzo ćemo završiti, dobiće i Zelenski i Bajden i ostali šejtani - dodao je čečenski šef.

Prema njegovim rečima, do kraja ove godine svi zadaci postavljeni u okviru specijalne operacije u Ukrajini biće 100 odsto završeni.

- Borimo se da imamo mir, da nas ne ubijaju, da ne pucaju na nas. I zato svi moramo da radimo, kao i danas... danju i noću - naglasio je on.

Kako je naveo, u okviru specijalne vojne operacije treba zauzeti Odesu i Harkov, kako bi se Rusija zaštitila. Kadirov je krajem oktobra na svom Telegramu izjavio da su „Odesa, Kijev i Harkov, svi regioni i Ukrajina u celini naša teritorija, ruska“, da je doneta odluka „da se ne brani“ tokom specijalne operacije, već da se svuda napada“.

O pregovorima

Kadirov je dodao da je spreman da vodi pregovore sa Volodimirom Zelenskim jedan na jedan i da bi ga naterao da uradi ono što je potrebno.

- Ako sednemo za pregovarački sto sa Zelenskim, mislim da je to pogrešno. Smatram da je Zelenski terorista, seoski satanista, on je fašista. I mislim da je pogrešno pregovarati sa njim. E sad, da me samog pošalju do njega, onda bi bilo moguće pregovarati. Ja bih ga brzo ubedio. Brzo bih potpisao sve dokumente koji su potrebni. A praviti od njega heroja tamo, pregovarati sa njim, mislim da je to pogrešno - rekao je on.

Kadirov je objasnio da Zelenskom ne bi ništa rekao.

- Ne bih ništa rekao i naterao bih ga da uradi ono što je porebno. Ja sam psiholog. Odlično shvatam ljude, mogao bih da utičem - dodao je on.

Šef Čečenije dodao je da bi ga „stavio na svoje mesto“.

Govoreći o isporukama 100-200 zapadnih tenkova Kijevu, Kadirov je ocenio da je to glupost i da je potrebno obučavati posadu.

- I, daće sto tenkova, daće dvesta tenkova – to ništa ne košta, to je glupost. Tamo je potrebno staviti toliko posada, treba ih obučavati. A tenk danas nije opravdan kao što oni žele - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, Ukrajina „nema snage ni sredstava“ da upravlja zapadnim tenkovima.
Komentarišući moguće isporuke lovaca u Ukrajinu, Kadirov je rekao da će oni čim polete biti oboreni.

Rusija je prošlog proleća uputila zemljama NATO-a notu zbog isporuke oružja Ukrajini. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je napomenuo da će svaki teret koji sadrži vojnu tehniku postati legitimna meta ruske vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija