• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/reuters

13.02.2023

15:12

ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA U BAHMUTU! U toku STRAVIČNO GRANATIRANJE, Kijev čeka SVEOPŠTI NAPAD, Rusi javljaju - "NAPREDUJEMO DUŽ CELOG FRONTA!"

AP/Tanjug

Vesti

ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA U BAHMUTU! U toku STRAVIČNO GRANATIRANJE, Kijev čeka SVEOPŠTI NAPAD, Rusi javljaju - "NAPREDUJEMO DUŽ CELOG FRONTA!"

Podeli vest

Grad Bahmut na istoku trenutno je pod snažnim artiljerijskim udarima ruskih snaga, a Ukrajinci se spremaju za moguće kopnene napade, saopštili su ukrajinski vojni zvaničnici

Položaji u Bahmutu su utvrđeni i u grad se puštaju su samo ljudi sa vojnom ulogom, rekao je zamenik komandanta bataljona. Svi civili koji bi i dalje želeli da napuste grad morali bi da se suprotstave nadolazećoj vatri, rekao je on.

Sa približavanjem prve godišnjice sukoba i očekivanom velikom novom ofanzivom Kremlja, situacija je tamo postala još oštrija.

- Grad, gradska predgrađa, ceo perimetar i u suštini ceo pravac Bahmut i Kostantinovka su pod ludim, haotičnim granatiranjem - rekao je Vladimir Nazarenko, zamenik komandanta ukrajinskog bataljona.

Nazarenko je rekao da iako se trenutno ne vode borbe u centru grada, branioci su spremni da dočekaju svaki napad.

- Grad je tvrđava, svaka pozicija, svaka ulica i zgrada su pretvorene u tvrđavu - rekao je on.

Zauzimanje Bahmuta bi Rusima dalo novo uporište u regionu Donjecka i veliku pobedu posle nekoliko meseci neuspeha. Ruski napad predvodi privatna voja grupa "Vagner", koja ostvaruje male, ali stabilne dobitke.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je danas saopštilo da su se ruske trupe pomerile nekoliko kilometara duž linija fronta, ne precizirajući tačno gde.

Ukrajinska vojska prijavila je rusko granatiranje duž cele linije fronta i rekla da je 16 naselja bombardovano u blizini Bahmuta. 

Ukrajinski guverner Luganska Serhij Hajdaj rekao je da su ruske snage napale Belogorivku sa svih strana u ponedeljak pre zore. Ista situacija je bila i u pravcu Kremene.

Ponavljajući komentare koje je izneo prošle nedelje da su ruski napadi pojačani uoči nove ofanzive, on je rekao:

- Pripreme za ovu ofanzivu su već u toku, količina granatiranja, vazdušnih udara i napada malih grupa je već povećana, čekamo da započnu masovne napade - rekao je Hajdaj

Podsetimo, Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je već otpočela nova velika ruska ofanziva na Ukrajinu, skoro godinu dana nakon početka sukoba.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17