• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/newsweek

13.02.2023

15:57

ŠTA SE DEŠAVA IZNAD AMERIKE?! Stručnjaci objavili TRI TEORIJE o UČESTALOM pojavljivanju NLO u našoj ATMOSFERI - SPREMA SE INVAZIJA?!

Reuters/AP/Pixabay

Vesti

ŠTA SE DEŠAVA IZNAD AMERIKE?! Stručnjaci objavili TRI TEORIJE o UČESTALOM pojavljivanju NLO u našoj ATMOSFERI - SPREMA SE INVAZIJA?!

Podeli vest

Različite teorije se šire internetom nakon što je još jedan "neidentifikovani objekat" oboren sa neba po naređenju američkog predsednika Džoa Bajdena

Američki borbeni avion je u nedelju oborio objekat iznad jezera Huron, koji se graniči sa provincijama Ontario i Mičigen, što je četvrto takvo obaranje u periodu od devet dana.

Obaranja su delimično posledica „pojačane uzbune“ nakon što se špijunski balon iz Kine ušao u vazdušni prostor SAD krajem januara, rekao je general Glen Van Herk,komandant Severnoameričke vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) i Severne komande SAD.

Taj balon je prošao kroz osetljive vojne lokacije pre nego što je oboren 4. februara. Peking je saopštio da je to bio civilni meteorološki balon.

Nakon toga, američki borbeni avioni su u subotu oborili objekat iznad Jukona na severozapadu Kanade i u petak kod severne obale Aljaske. Van Herk je rekao da ne može sa preciznošću da kaže koji su to objekti.

Američki magazin Njuzvik razmotrio je neke od teorija o neidentifikovanim letećim objektima koji su oboreni prošle nedelje.

Kineska špijunaža

Pentagon je saopštio da je balon oboren 4. februara bio deo većeg sistema nadzora koji je bio operativan već nekoliko godina. Senator Čak Šumer rekao je za ABC njuz da zvaničnici veruju da su objekti oboreni u petak i subotu takođe bili baloni. Iako nije rekao da li su u pitanju Kinezi, Šumer je rekao da Peking koristi „posadu balona“ koja je „verovatno letela širom sveta“.

Njujork tajms je 2022. objavio da je nekoliko incidenata koji uključuju neidentifikovane leteće objekate tokom protekle decenije zvanično pripisano kineskoj špijunaži. Kina želi da sazna više o tome kako Amerika obučava svoje vojne pilote, rekli su za memdije američki zvaničnici. 

Smeće u vazduhu

Drugo objašnjenje je da su objekti jednostavno smeće u vazduhu. U izveštaju koji je Kancelarija direktora nacionalne obaveštajne službe objavila 2022. godine navodi se da je od 510 izveštaja o neidentifikovanim letećim objektima, koje je analizirala, 26 okarakterisano kao sistemi bespilotnih letelica; 163 su bili baloni ili „objekti slični balonima;“ dok je za šest utvrđeno da su "smeće" kao što su ptice ili ostaci iz vazduha poput plastičnih kesa.

Invazija vanzemaljaca

Društvenim medijima kruže teorije da bi neidentifikovani objekti mogli biti vanzemaljske prirode. Međutim, kongresmen Džim Hajms iz Konektikata, demokrata iz Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma, osvrnuo se na ove tvrdnje tokom intervjua za NBC njuz.

- Odjednom, imamo masovne spekulacije o invazijama vanzemaljaca i dodatnoj kineskoj ili ruskoj akciji. U nedostatku informacija, strah vodi ljude u potencijalno destruktivne oblasti. Tako da se nadam da će administracija uskoro imati mnogo više informacija - rekao je Hajms.

Vlada SAD u izveštaj o NLO-ima iz 2022. nije ocenila viđenja takvih objekata kao vanzemaljsku pojavu, ali takvu opciju nikada nisu eksplicitno isključili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Ma to Amerikanci dižu tenzije da bi držali drugima pažnju od nekih bitnih dešavanja a koji su loši po nju .Tako oni stalno rade otvaraju žarišta tumbaju po svetu sad svoje građane ubeđuju da su samo oni i uvek oni u pravu .Što se tiče invazije vanzemaljaca pa što uvek samo će invazija na Amerikance a ovolika Zemljina kugla.....

ratko

pre 1 godinu

pa zamisli koja smejurija dda kao americki srusio NLO ,a zamislite koliko imaju naprednu tehnologiju ako takoputuju po kosmosu i onda dosao smrdljivi lovac neki americki i uspe da ga srusi ,dajte ovo za film da se snimi kao parodija

AVAVAV

pre 1 godinu

JAO JAO ZMAJ NA KRUSHKU PAO...SAM DA VANZEMAJCI NE UPALSHE VUCICA I VUCICEVICA NJEGOVOG KERA...ZAMISLI DA UPASHE TAKVE DIV JUNAKE?

Daneee

pre 1 godinu

Ako su stvarno bili vanzemaljci onda si ih amerikanci bas onako civilizovano docekali,sta drugo ocekivati od genocidne nacije

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija