• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik/tanjug

14.02.2023

10:24

"PUTIN NEŠTO SPREMA..." Stiglo HITNO upozorenje iz NATO alijanse, Stoltenberg traži Kijevu "ORUŽJE ZA POBEDU" - UKRAJINI PONESTAJE VREMENA?!

Reuters/AP

Vesti

"PUTIN NEŠTO SPREMA..." Stiglo HITNO upozorenje iz NATO alijanse, Stoltenberg traži Kijevu "ORUŽJE ZA POBEDU" - UKRAJINI PONESTAJE VREMENA?!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je danas ponovo naglasio da NATO treba da obezbedi Ukrajini oružje "za pobedu u ovom ratu"

Prema njegovim rečima, predsednik Rusije Vladimir Putin se ne priprema za mir, već "za još više rata."

- Nemamo signale da se predsednik Putin priprema za mir. Vidimo upravo suprotno, da se priprema za još više rata, za nove ofanzive i nove napade - izjavio je Stoltenberg.

On je naglasio da isporuke vojnih aviona Ukrajini nisu hitno pitanje, ali da se ono razmatra.

- Hitno treba isporučiti ono što je obećano: oklopna vozila, borbena vozila pešadije... i uveriti se da ima municije za već isporučene sisteme. Pitanje vojnih aviona nije urgentno u ovom momentu. Diskusija se nastavlja - rekao je Stoltenberg pred početak sastanka ministara odbrane Alijanse u Briselu.

Foto: Tanjug/AP

Rat iscrpljivanja

Govoreći o potrebi Ukrajine za oružjem, Stoltenberg je dodao da je sukob u Ukrajini "rat iscrpljivanja", odnosno bitka logistika.

U Briselu danas počinje dvodnevni sastanak ministara odbrane NATO na kojem će biti reči o odvraćanju i odbrani Alijanse i jačanju podrške Ukrajini. Kako je najavljeno iz Alijanse, sastankom će predsedavati generalni sekretar Jens Stoltenberg. U okviru samita za danas je planiran i sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

NE SPREMA SE PUTIN ZA MIR. PA KAKO DA SE SPREMA KAD NIKO OD VAS MIR I NE SPOMINJE NEGO SE UTRKUJETE KO ĆE VIŠE ORUŽJA DA UGURA U UKRAJINU???!!!

Ljuba

pre 1 godinu

Ovaj Stoltenberg mora da je lud, loži ove Ukrajince da ginu što više, da bi na kraju podelili Ukrajinu između sebe.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija