• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Webtribune

14.02.2023

17:03

"TREĆI SVETSKI RAT JE POČEO!" Želja da se uništi Rusija znači KRAJ SVETA! Francuski istoričar za "Figaro": SAD nema izlaza, Bajden mora da požuri ili...

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

"TREĆI SVETSKI RAT JE POČEO!" Želja da se uništi Rusija znači KRAJ SVETA! Francuski istoričar za "Figaro": SAD nema izlaza, Bajden mora da požuri ili...

Podeli vest

Francuski istoričar koji je tačno predvideo pad Sovjetskog Saveza deceniju unapred upozorio je da je Treći svetski rat već počeo kao rezultat sukoba u Ukrajini.

To je izjavio Emanuel Tod, jedan od najvećih francuskih intelektualaca, tokom intervjua za list Figaro.

- Očigledno je da je sukob, u početku ograničeni teritorijalni rat, evoluirao u globalnu ekonomsku konfrontaciju između celog Zapada na jednoj strani i Rusije, koju podržava Kina, na drugoj. To je postao svetski rat - izjavio je Tod.

Tod je dodao da otpor ruske ekonomije gura američki imperijalni sistem ka ponoru i da Bajden mora požuriti da spase krhku Ameriku.

Prema istoričaru, američka kontrola svetskog finansijskog sistema je u opasnosti jer otpor ruske ekonomije sankcijama gura američki imperijalni sistem“ ka provaliji, pri čemu Rusija i dalje može da se osloni na Kinu za monetarnu podršku.

Tod kaže da Amerika ne može da se povuče iz sukoba, a ne može ni da je pusti, jer nema izlaznu strategiju a ulozi su previsoki.

Foto: Reuters/AP/Fotomontaža

Zelenski, Bajden i Putin

- Zbog toga smo sada u beskrajnom ratu, u konfrontaciji čiji ishod mora biti slom jednog ili drugog - rekao je Tod.

Tod je veoma cenjena ličnost, pošto je tačno predvideo raspad Sovjetskog Saveza 14 godina pre nego što se to dogodilo.

Kao što je već rečeno, poglavar Ruske pravoslavne crkve je upozorio da će svaki pokušaj da neprijatelji unište Rusiju i da nametnu svoje vrednosti dovesti do „smaka sveta“.

- Molimo se Gospodu da prosvetli te lude ljude i da im pomogne da shvate da će svaka želja da se uništi Rusija značiti kraj sveta - rekao je patrijarh Kiril.

Ilon Mask je takođe nedavno upozorio da je „većina nesvesna opasnosti“ od novog globalnog sukoba.

Donald Tramp je takođe nedavno upozorio: „Mi smo na ivici Trećeg svetskog rata“, a u video snimku kampanje prošle nedelje je rekao: „Da sam ja predsednik, rat Rusije i Ukrajine se nikada ne bi dogodio… nikada za milion godina“.

Kako je Majk Adams juče objavio začuđujuća je glupost elite Zapada da uđe u rat sa Rusijom koja je sa nuklearnim oružjem 20 godina ispred Zapada. Adams tvrdi da Zapad nema nikakve šanse za opstanak u ratu sa Rusijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Bolje da bude kraj sveta nego da svet padne u NATO ropstvo!!!

Mojkovac

pre 1 godinu

A ti ono oces da vozis mecku, golf, pasat sta dolaze iz NATO zemalja....sto bre neces moskvic, ladu, zaporozac sto dolaze iz Rusije, a....

Peđa

pre 1 godinu

Todu je trebalo godinu dana da shvati da je počelo.Evo ja nisam intelektualac ,ali ću reći šta će dalje biti kao čovek koji je 3 godine ratovao.Rusi će zgaziti Ukrajinu do proleća ,Nato će gurnuti Poljsku i Baltičke zemlje u rat protiv Rusije ali neće ulestvovati u ratu po članu 5koji ovih dana baš menjaju.Poljska će napasti prvo Kaljingrad i Rusija će idgovoriti taktičkim nuklearnim oružijem(valjda će se Francuska ,Nemačka i Italija opametiti do tada).Istočna Evročpa će biti u neviđenom haosu i krvi.SADće krenuti na Kinu zbog Tajvana na leto jet im je to poslednji voz,sledeće godine Kina će biti broj 1 u svetu u svemu(mesečno grade 7ratnih brodova i šire pojas idbrane do Guama što je Anerička interesna zona).To mogu da reše jedino ratom i to velikim.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija