• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

14.02.2023

19:40

NE ZANIMA AMERIKU UKRAJINA, ONI HOĆE RUSKE RUDE I ENERGIJU! Da bi to dobili Rusija mora biti raskomadana! Mekgregor brutalno raskrinkao SAD!

Fotoilustracija/Clipart

Vesti

NE ZANIMA AMERIKU UKRAJINA, ONI HOĆE RUSKE RUDE I ENERGIJU! Da bi to dobili Rusija mora biti raskomadana! Mekgregor brutalno raskrinkao SAD!

Podeli vest

Bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, rekao je da je Vašington odlučio da se bori sa Moskvom da bi uništio Rusiju i doveo do njenog rasparčavanja.

- Iza planova Vašingtona stoji mnogo novca, jer je Rusija puna resursa vrednih trilione dolara: minerala, nafte, gasa, plemenitih metala, a ima i  moćnu poljoprivredu - naveo je Mekgregor.

On je podsetio da je Zapad već devedesetih pokušao da "od Rusije ukrade sve što je moguće". Međutim, to mu nije uspelo zbog politike Vladimira Putina.
         
Mekgregor je primetio da se politička elita u Vašingtonu drži pozicije "slaba Rusija". I upozorio:

         
- SAD su na izuzetno opasnom putu borbe i konfrontacije sa Rusijom.
         
Ocenio je da će se uskoro strani plaćenici, koji se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine, suočiti sa "velikom čistkom".
         
Objasnio je da ukrajinska vojska enormno krvari, pa joj ni bolje snabdevanje Kijeva oružjem i stranim borcima neće mnogo pomoći.
         
- Uskoro ćemo videti čistku. Nikakvo oružje koje stigne Ukrajincima neće promeniti tok događaja. Takođe ni 30 hiljada stranaca u redovima ukrajinske vojske. Svi oni će uskoro - u događajima koji će uslediti - biti uništeni.
         
Ruski Istražni komitet saopštio je da je ukrajinska vojska odsecala ruke i glave u Donbasu poginulim stranim plaćenicima da bi sakrila njihov identitet.
         
Naveo je da su u biro za sudsko-medicinsku ekspertizu u Lugansku dostavljena tela tri muškarca koji su poginuli u zoni izvođenja specijalne operacije bez ikakvih dokumenata. A dvojica od njih su bila obezglavljena i bez ruku.
         
Međutim, kod njih su bili nađeni mobilni telefoni pa je po njihovom sadržaju ustanovljeno da su obojica iz Poljske.
         
Moskovski vojni analitičar Aleksandar Mihajlov rekao je da u sastavu Oružanih snaga Ukrajine ratuju plaćenici iz najmanje 50 država.
          
Prema njegovim rečima, najviše je Poljaka i Rumuna.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 1 godinu

SAD i EU kradu naftu iz Sirije za vreme humanitarne katasrofe . Moralne nakaze

sledeća vest

Vesti

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija