• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf

15.02.2023

12:33

ZVANIČNO! ŠKOTSKA PREMIJERKA NIKOLA STARDŽEN PODNELA OSTAVKU!

Vesti

ZVANIČNO! ŠKOTSKA PREMIJERKA NIKOLA STARDŽEN PODNELA OSTAVKU!

Podeli vest

Stardžen je na vanrednoj konferenciji za medije rekla da je odluka došla u pravo vreme

Škotska premijerka Nikola Stardžen podnela je danas ostavku.

- Odluka je doneta u pravo vreme za mene, moju partiju i moju zemlju - rekla je na konferenciji.

Istovremeno je otkrila da je od svoje partije zatražila da otpočnu proces izbora novog lidera. Poručila je da će ostati u kabinetu dok njen naslednik ne bude izabran.

Dodala je i da je njen posao bio "najbolji na svetu", te da je bila "neverovatna privilegija" biti u kabinetu.

- Iako će neki možda reći da odlazim prerano, u mom srcu i u mojoj glavi znam da je pravo vreme - rekla je novinarima.

Nikola Stardžen je priznala da je bilo veoma teško doneti ovu odluku.

U svom govoru želela je da stane na put spekulacijama o njenoj ostavci, koju su mnogi povezali sa trenutim stanjem politike u Škotskoj, rekavši da to "nije reakcija na kratkoročne pritiske".

- Razmišljala sam o ovoj odluci nedeljama -  rekla je škotska premijerka.

Ona je poručila i da neće u potpunosti napustiti politiku. Podsetimo, ona je na poziciji premijera bila više od osam godina.

Izvori bliski premijerki su ranije izjavili da je ona donela ovakvu odluku "jer joj je dosta svega", a britanski tabloidi su pisali da je mogući razlog za ostavku sve jača polemika zbog politike rodne samoidentifikacije koja je već krenula po zlu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija