• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/voa

16.02.2023

09:41

"ZAVRŠIĆETE SA KAMENOM OKO VRATA!" Amerika otvoreno zapretila Kini zbog Rusije! Opaka poruka iz Vašingtona: Peking će morati da odluči...

Reuters

Vesti

"ZAVRŠIĆETE SA KAMENOM OKO VRATA!" Amerika otvoreno zapretila Kini zbog Rusije! Opaka poruka iz Vašingtona: Peking će morati da odluči...

Podeli vest

Sjedinjene države se nadaju da Kina neće koristiti posete članova Kongresa kao izgovor za vojnu akciju na Tajvanu, rekla je u sredu zamenica američkog državnog sekretara Vendio Šerman i pozvala sve zemlje da na to upozore Peking

 

- Pozivam sve zemlje da kažu Narodnoj Republici Kini da to utiče na njih i da nije dobra ideja - rekla Šerman na sastanku tink tenka Brookings Institution u Vašingtonu.

Izjavila je i da u Vašingtonu sve više raste zabrinutost zbog "bezgraničnog" partnerstva Kine s Rusijom i njene podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu, dok sa druge strane Peking pokušava da poveća svoj globalni položaj govoreći da će pomoći u posredovanju u okončanju sukoba. Rekla je da Kina ne može sedeti na dve stolice.

- Svima koji podržavaju Rusiju rekla bih: 'Završićete sa kamenom oko vrata' - rekao je Šerman i dodao da bi Ukrajinci predstavljali strateški neuspeh za ruskog predsednika Vladimira Putina.

- To će u budućnosti stvoriti mnogo problema onima koji podržavaju ovu invaziju - rekla je Šerman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Nekada amerika nije morala da poziva druge zemlje da je prate, sada mora. Nekada se nije desavalo da neko odbije poziv preCednika amerike, sada se desava. Kada cemo biti dovoljno kaji, veliki da i mi biramo kada cemo da razgovaramo sa us preCednikom a kada nam nije po volji?

Rade R

pre 1 godinu

Daće bog da su ove pretnje, koje dolaze iz Amerike, zadnji trzaji fašizma, nacizma, globalizma, satanizma i ostalih vidova zla koje se nesmetano širilo po svetu! Daće bog, Rusija, Kina i ostale slobodarske i normalne zemlje! Normalne u smislu da ne ugnjetavaju i nemaju nameru da bilo koga pokoravaju, okupiraju, maltretiraju, za razliku od ovih, na čijem je čelu Amerika, koji su svoje bogatstvo i prosperitet zasnivali i dan danas pokušavaju da zasnivaju na principima kolonijalizma, kako su kroz celu svoju istoriju navikli! Tome je došao kraj! Ovo u Ukrajini je početak tog kraja!

savakiwi

pre 1 godinu

Amerikanci samo znaju da prete,ucenjuju,kažnjavaju,pljačkaju,ubijaju,otimaju,nameću silom... I tome mora doći kraj.

zora

pre 1 godinu

Oni bi da svi podrzavaju njih, njihovu invaziju na drzave koje ne klece pred njima, njihovu okupacionu politiku kao na Kosovu, politiku ubijanja onih koji nemaju njihovo misljenje..... Prosla su ta vremena.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija