• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji

16.02.2023

12:23

KAKO JE OVO MOGUĆE?! Holanđanin govorio o ZEMLJOTRESU U HRVATSKOJ pre ČETIRI DANA?! "VIDOVITI FRANK" napravio HAOS u naučnoj zajednici!

Printscreen/Youtube

Vesti

KAKO JE OVO MOGUĆE?! Holanđanin govorio o ZEMLJOTRESU U HRVATSKOJ pre ČETIRI DANA?! "VIDOVITI FRANK" napravio HAOS u naučnoj zajednici!

Podeli vest

Poznati stručnjak je pre četiri dana označio područje Istre i Kvarnera kao "kritično"

Holandski istraživač Frank Hugerbets, koji je predvideo nedavne katastrofalne potrese u Turskoj, pre četiri dana je u videu na Jutjubu rekao da su 16. i 17. februar kritični za ‘potencijalne veće seizmološke događaje‘ u centralnom Mediteranu. Označio je na karti područje Istre, Kvarnera i južne Italije.

Taj podatak je prilično šokantan nakon što je danas u 10.47 sati područje Kvarnera pogodio je snažan potres s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Hrvatska seizmološka služba objavila je da je magnituda potresa 4,8 prema Rihteru, a osetio se širom zapadne Hrvatske, čak i u Zagrebu.

Hugerbets je došao u žižu javnosti nakon što je 3. februara objavio da će na jugu Turske pre ili kasnije doći do potresa magnitude 7.5 po Rihteru. Podsetio je na to i u objavi odmah nakon što je tu regiju pogodio razorni potres magntitude 7,8.

- Moje srce je sa svima koji su pogođeni velikim potresom u Turskoj. Kao što sam ranije naveo, pre ili kasnije to bi se dogodilo u ovoj regiji, slično kao 115. i 526. godine. Tim potresima uvek prethodi kritično kretanje planeta, kakvo smo imali 4. - 5. februara - napisao je.

EMSC je odbacio tvrdnje o mogućnosti predviđanja potresa.

"Sve dok metoda nije naučno dokazana, zadržćemo našu politiku: odbijamo da se naši kanali povezuju s tvrdnjama o predviđanju", napisali su iz EMSC-a na Twitteru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija