• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.02.2023

07:00

KO IMA SREĆE U KOCKI, OČIGLEDNO NEMA U LJUBAVI! Kinez dve godine krio od žene da je postao milioner

Printscreen

Vesti

KO IMA SREĆE U KOCKI, OČIGLEDNO NEMA U LJUBAVI! Kinez dve godine krio od žene da je postao milioner

Podeli vest

Gospodin Džao iz provincije Džeđang 2021. na lutriji dobio 1,35 miliona evra, ali za to nije rekao supruzi. Ona je na kraju saznala, razvela se od njega i tužila ga, te na sudu dobila 60 odsto njegove premije

Kinez kojem je objavljeno samo prezime Džao, iz provincije Džeđang na samom istoku te zemlje, pune dve godine uspešno je od supruge krio da je na lutriji postao milioner. On je 2021. dobio čak deset miliona juana, odnosno oko 1,35 miliona evra, ali bogatstvo nije želeo da podeli sa ženom. Ona je na kraju ipak saznala za njegovu tajnu, razvela se, tužila ga i na sudu dobila 60 odsto premije koju je osvojio. 

Dao pare i bivšoj

Džao sestri poklonio 275.000 evra, a bivšoj supruzi 95.000 evra, dok zakonitoj ženi nije dao ništa

Samo je prećutao

Mada je i čak po zakonu bio u obavezi da dobitak podeli sa suprugom, budući da je stečen u braku, Džao je prećutao da je postao milioner i novac je trošio bez konsultacija sa životnom saputnicom. Cela premija mu je uplaćena na njegov privatni račun, za koji gospođa Džao nije znala da postoji. Sa tog računa je rođenoj sestri prebacio poklon od dva miliona juana, što je oko 275.000 evra, dok je nekadašnjoj supruzi dao 700.000 juana ili 95.000 evra da kupi stan.

Foto: Printscreen

Dobitni listić

Lokalni mediji navode da nije poznato kako je supruga saznala za Džaovo skriveno bogatstvo, ali ju je zapravo najviše razbesnelo to što je njen muž dobitak sakrio od nje, ali ne i od sestre i bivše supruge. Ona je momentalno zatražila razvod braka i finansijsku odštetu. 

broj

370.000 evra Džao mora da plati bivšoj ženi, plus pripadajuće kamate, kao i sudske troškove

Njen advokat je potvrdio da je na sudu zahtevala da joj pripadne 60 odsto neoporezovanog dela dobitka, što je više nego što bi po zakonu dobila da joj je muž odmah priznao da je osvojio milione. 

- Kao venčana supruga dobitnika premije, moja klijentkinja bi imala pravo na polovinu neoporezovanog dela dobitka jer bi se na nagradu gledalo kao na bračnu tekovinu. Međutim, tražili smo 60 odsto, budući da je suprug sve vreme lagao i da je uložio ogromne napore da dobitak sakrije od moje klijentkinje - rekao je novinarima advokat oštećene. 

Foto: Printscreen

Džo sa čekom

Uložiće žalbu

Gradski sud u Vendžou u pokrajini Džeđang delimično je uvažio ženine argumente, pa je njenom sada već bivšem suprugu naložio da joj isplati 2,7 miliona juana, odnosno 370.000 evra, plus pripadajuće kamate, kao i sudske troškove. Osramoćeni muž najavio je da će uložiti žalbu na takvu odluku. 

Vlasti u Kini redovno organizuju masovne nacionalne lutrije, koje služe da bi bio prikupljen novac za kulturne manifestacije i najugroženije socijalne kategorije stanovništva. Novac za te svrhe obezbeđuju se iz oporezovanog dela dobitka, dok ostatak premije ide pobedniku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija