• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

17.02.2023

10:00

ŽIV POSLE 260 SATI U RUŠEVINAMA, SPASIOCU JE REKAO SAMO OVO! Čudo i milost Božja u Turskoj, dečak i dvojica mladića izvučeni živi! (VIDEO, FOTO)

Printskrin

Vesti

ŽIV POSLE 260 SATI U RUŠEVINAMA, SPASIOCU JE REKAO SAMO OVO! Čudo i milost Božja u Turskoj, dečak i dvojica mladića izvučeni živi! (VIDEO, FOTO)

Podeli vest

U Turskoj se dogodilo čudo - iz ruševina zgrade u Antakiji u pokrajini Hataj spašen je dečak star 12 godina, 260 sati nakon razornih zemljotresa, a sat vremena kasnije još dvojica muškaraca

 

U pokrajini Hataj 261 sat nakon zemljotresa iz ruševina su spasena dva muškarca. Turski mediji su javili da su iz ruševina privatne bolnice u Antakiji u pokrajini Hataj izvučeni Mehmet Ali Sakiroglu (26) i Mustafa Avci (34).

Timovi za potragu i spasavanje su ispod ruševine zgrade u četvrti Ekinci spasili i dvanaestogodišnjeg dečaka, navedeno je na zvaničnom Tviter nalogu policije.

 

 

On je izvučen živ iz ruševine 260 sati, odnosno skoro 11 dana nakon razornih zemljotresa.
Nakon akcije spasavanja mališan je prevezen kolima hitne pomoći u bolnicu.

 

Baris Pirebas, šef koordinacije traganja i spašavanja na lokaciji poslednjeg spašavanja, otkrio je kako je teklo spasavanje Sakiroglua. Rekao je da su čuli najpre zvuk ispod ruševina.

"Čuli smo zvuk. Utrčali smo", rekao je Pirebas.

Kazao je da je razgovarao sa Sakirogluom koji mu je rekao da je bio gladan.

- 'Dali su mi hranu, ponovo sam zaspao. Probudio sam se, bio sam gladan i ti si došao', rekao nam je. Ne znamo da li je to rekao u stanju šoka, da li je to bio san o jelu ili njegova sopstvena fikcija - kazao je Pirebas.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija