• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

19.02.2023

09:44

(VIDEO) ZAPAD OVO NEMA! Rusi proizveli ROBOTSKU VERZIJU ubojitog BMP-3, vojska će IZ POZADINE upravljati ORUŽJEM od kog DRHTE UKRAJINCI?!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) ZAPAD OVO NEMA! Rusi proizveli ROBOTSKU VERZIJU ubojitog BMP-3, vojska će IZ POZADINE upravljati ORUŽJEM od kog DRHTE UKRAJINCI?!

Podeli vest

Rusija je napravila verziju borbenog vozila pešadije BMP-3 kojom se može upravljati sa elektronskog tableta.

VNII Signal, deo kompleksa korporacije "Rostek", razvio je robotsku verziju BMP-3 sa borbenim modulom "Sinica", koji može da radi bez posade.

Operater može daljinski upravljati vozilo iz kontrolnog centra montiranog na bazi „SUV-a“. Međutim, dovoljan je i tablet je za upravljanje novim borbenim robotom, napominje kompanija.

Kako je rekao Sergej Kurdubanov, glavni konstruktor Sveruskog istraživačkog instituta „Signal“, moguće je napraviti takvo robotsko vozilo koje može da se koristi u bespilotnoj verziji iz bilo kog oklopnog vozila.

Foto: Printscreen

BMP-3 na daljinsko upravljanje zadržava standardne komande koje koristi čovek, ali su na njih montirani dodatni pogoni – na primer, za volan automobila. Cena takve nadogradnje je oko deset odsto cene celog vozila.

Prilikom kreiranja ovog vozila uzeto je u obzir iskustvo iz sukob u Ukrajini.

Ovaj visokoprecizni sistema prvi put je široj javnosti demonstrirao borbenog robota na bazi BMP-3 u okviru međunarodnog vojno-tehničkog foruma Armija-2022.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Ma Rusi su najjaci, bar po vasim tekstovima a u stvarnosti zmaj od papira.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija