• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik/index

19.02.2023

15:30

"SVI SU GORI OD PUTINA!" Makron raskrinkao PLANOVE za SMENU VLASTI u Rusiji, pozvao na PREGOVORE sa ruskim liderom - NE POSTOJI ALTERNATIVA!

Reuters

Vesti

"SVI SU GORI OD PUTINA!" Makron raskrinkao PLANOVE za SMENU VLASTI u Rusiji, pozvao na PREGOVORE sa ruskim liderom - NE POSTOJI ALTERNATIVA!

Podeli vest

Makron je pozvao saveznike da pojačaju vojnu podršku Ukrajini, ali takođe je rekao da ne veruje u promenu ruskog režima

On smatra da da će u nekom trenutku doći do pregovora sa Vladimirom Putinom.

- Budimo jasni, uopšte ne verujem u promenu režima, a kada čujem da mnogo ljudi poziva na promenu režima, pitam ih: Koju promenu? Ko je sledeći? Ko vam je vođa? - rekao je Makron.

Pojasnio je da ne veruje da će demokratsko rešenje nastati iz civilnog društva u Rusiji nakon toliko godina učvršćivanja pozicije Moskve i sukoba. Dodao je da ne vidi alternativu za Putina, koga, po njegovom mišljenju, treba dovesti za pregovarački sto.

- Sve druge opcije koje nisu Vladimir Putin trenutno mi deluju gore - zaključio je Makron.

Zaharova: Makron priznao pokušaje Zapada da promeni vlast u Rusiji

Pomirljiva retorika u izjavama francuskog predsednika Emanuela Makrona je priznanje francuskog lidera da je Zapad godinama pokušavao da promeni vlast u Rusiji, napisala je na Telegramu portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je skrenula pažnju na intervju Makrona koji je dao francuskim medijima, u kome je izjavio da Francuska nikada nije želela poraz Rusije i nikada neće podržati takav stav, za razliku od mnogih istočnoevropskih zemalja. Zaharova je ukazala i na niz neslaganja u stavu Makrona.

Foto: Reuters

- Što se tiče izjave ‘nikada’, Francuska nije nastala pojavom Makrona - ostaci Napoleona, koji je poštovan na državnom nivou, počivaju u centru Pariza... Francuska je članica NATO-a, a Alijansa je u svim dokumentima Rusiju registrovala kao protivnika. Pariz se možda opirao, ali nije mogao ništa da učini i solidarisao se. Isporuke oružja u pozadini izjava o tome da je nedopustiva pobeda Rusije nemaju nikakav logičan zaključak, osim jednog – žele naš poraz - navela je ona.

Zaharova je podsetila da je Makron otvoreno priznao na Minhenskoj konferenciji za bezbednost da se Zapad godinama bavio ne samo mešanjem u unutrašnje poslove Rusije, već je pokušao i da promeni vlast.

- Odnosno, on je stalno bio sagovornik ruskom rukovodstvu, znajući da je protiv zemlje pokrenuta kampanja protivustavne promene vlasti. Baš lepo. Setite se toga kada vam pričaju o prijateljstvu i zajedničkoj agendi - zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bubuleja

pre 1 godinu

Ovaj babojebac bi mogao prije otresti o ledinu od Putina.Kad EU i NATO budu birali predsednika francuske možda umesto magarca postave idiota Zelenskog.

sima

pre 1 godinu

Svetske lopurde zasto bi vi na silu smenjivali legalno izabranog presednika i zasto se vi mesate u unutrasnje stvari jedne suverene drzave . Sa vama treba razgovarati samo preko nisana , kao i sa vasim dedovima , nikada da se opamatite .Vasu istoriju treba da zaboravite jer je nasilnicka i pogubna po ostale narode.

zoran

pre 1 godinu

Sigurno ce se poslije reizbora naci na sudu i na robiji kao i njegovi predhodnici. Demokratija zaapada.

Mir

pre 1 godinu

A neki planovi za smenu Makrona, Šolca, Bajdena? Onako, na ulici, u krvi, a? Da li je zapad normalan i da li je pretnja nuklearnim oružjem jedini načina da se urazume?

maestro

pre 1 godinu

tako je sve je tacno ..zapusi usta tom licemeru

Miki

pre 1 godinu

Makron, omaleni pederko iz nama prijateljske zemlje , inace covek za jednokratnu upotrebu Vasingtona se jako zaigrao.Rat mora proci kad tad, uvek pobedi bolji i jaci.Kod koga ce doci ovi jednoktarni politicari u Rusiji?Bravo covece za izbor zivotnog partnera i uloge u velikoj Francuskoj koja je sve ratove izgubila.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija