• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

19.02.2023

18:59

(VIDEO) ZAŠTO SU SVI NA MINHENSKOM FORUMU TOLIKO NERVOZNI?! PA, IŠČEKUJU KRAJ SVETSKOG PORETKA, A TO ZA NJIH ZNAČI... Politico otkriva šta se dešava iza kulisa...

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) ZAŠTO SU SVI NA MINHENSKOM FORUMU TOLIKO NERVOZNI?! PA, IŠČEKUJU KRAJ SVETSKOG PORETKA, A TO ZA NJIH ZNAČI... Politico otkriva šta se dešava iza kulisa...

Podeli vest

Ono što se dešavalo na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji govori o daljem zaoštravanju globalne situacije, ocenjuje Politico.

Autor komentara Metju Karnicnig naveo je da su učesnici konferencije "nervozni jer iščekuju kraj postojećeg svetskog poretka".
         

Posebnim znakom zabrinutosti i nervoze smatra držanje Nemačke, koja je spremna, bar na rečima, za dalju eskalaciju situacije u Ukrajini.
         
Politico ukazuje na "izmenjenu retoriku kancelara Olafa Šolca" i izjave nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa koji poziva na dalje naoružavanje kijevskog režima:

- Nemački zvaničnici izgleda pokušavaju da nadmaše jedni druge u pokazivanju koliki su jastrebovi. A još početkom prošle godine su  socijaldemokrate pozivale SAD da uklone sve svoje nuklearne bojeve glave sa nemačkog tla. Drugim rečima, čak i ako su Nemci shvatili opasnost trenutne geopolitičke situacije u svetu, sada bi mogao doći trenutak kada bi zaista trebalo brinuti - ocenio je Karnicnig.

Naglasio je da postoji bar jedna zainteresovana strana koja ima koristi od zaoštravanja geopolitičke krize:
         
- Jedini koji se smeju na ovogodišnjoj bezbednosnoj konferenciji su proizvođači oružja. Po svemu sudeći, prodaja oružja cveta.

Minhenska konferencija otvorena je u petak. Centralna tema je kriza u Ukrajini.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija