• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

20.02.2023

12:41

RUSI ĆE OSETITI POSLEDICE NA FRONTU?! Zelenski presrećan zbog BAJDENOVOG POKLONA, stiže KLJUČNO REŠENJE za RAKETNE NAPADE RUSIJE?!

Tanjug/AP/Fotomontaža

Vesti

RUSI ĆE OSETITI POSLEDICE NA FRONTU?! Zelenski presrećan zbog BAJDENOVOG POKLONA, stiže KLJUČNO REŠENJE za RAKETNE NAPADE RUSIJE?!

Podeli vest

Zvaničnici Sjedinjenih Država neumorno ponavljaju da će pomagati Ukrajinu oružjem i drugom opremom "koliko god da to bude potrebno."

Novi američki paket vojne pomoći Ukrajini vredan 500 miliona dolara, kojeg je predsednik Džo Bajden danas najavio prilikom iznenadne posete Kijevu, daje do znanja da je Bela kuća ozbiljna, navodi BBC.

Paket će sadržati artiljerijsku municiju, haubice i ručne protivtenkovske rakete tipa Dževelin, ali u saopštenju Bele kuće za sada se ne navode količine.

Stižu i novi radari, koji su jako važni Ukrajincima

Ono što jeste poznato da će uz oružje Ukrajinci u novom paketu dobiti i nove radare za nadzor vazdušnog prostora, koji su Kijevu ključni zbog ruskih napada krstarećim raketama i drugim vrstama projektila lansiranima iz vazduha, baš kao i zbog ruskih borbenih aviona nad Ukrajinom. Ti novi radarski sistemi trebali bi da omoguće Ukrajincima brže i lakše detektovanje ruske pretnje iz vazduha.

Ipak, ni Bela kuća ni Bajden nisu spomenuli moguće slanje borbenih aviona Ukrajini. Američki predsednik nedavno je negativno odgovorio na pitanje o slanju borbenih aviona Ukrajini. BBC navodi kako je Amerika do sada Kijevu poslala odnosno obećala vojnu pomoć u vrednosti od čak 30 milijardi dolara. Po svemu sudeći, izgleda da američko oružje neće prestati da stiže u Ukrajinu.

"Pregovori su bili važni, plodonosni i ključni"

- Ukrajina se suočava s vrlo teškim periodom. Uz pomoć SAD-a i ostatka sveta možemo postići istorijska ostvarenja. Današnji pregovori biili su važni, vrlo plodonosni i ključni. Definitivno će se osetiti na frontu - dodao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik rekao je da je s Bajdenom razgovarao i o slanju oružja dugog dometa, baš kao i drugog oružja koje Ukrajina još nije dobila.

- Važni su i obnova i insistiranje na pravdi. Agresor mora da preuzme odgovornost za agresiju i nadoknadi štetu - rekao je Zelenski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mare

pre 1 godinu

sacuvaj nas boze od ovo dvoje najvecih zlocinaca

Istina

pre 1 godinu

Ma cirkus sa Zelenskim i Bajdenom kao uobičajeno - ništa što već nismo videli

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Oslobođenje Bahmuta je neminovno, ali ukrajinskim vlastima Amerika ne dozvoljava da to priznaju. Šalju im još oružja, što znači da će rat duže trajati i da će biti još više ubijenih ukrajinskih vojnika, ali Amerikancima i ukrajinskoj vlasti je nevažno što ukrajinci ginu.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija