• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

20.02.2023

18:30

AMERIKU MOŽE ZAUSTAVITI SAMO REALNA OPASNOST OD RATA SA RUSIJOM - u svakom drugom scenariju, ići će do kraja! UKRAJINA JE...

Fotoilustracija/AP/Reuters

Vesti

AMERIKU MOŽE ZAUSTAVITI SAMO REALNA OPASNOST OD RATA SA RUSIJOM - u svakom drugom scenariju, ići će do kraja! UKRAJINA JE...

Podeli vest

Izraelski vojno-politički ekspert i bivši šef obaveštajne službe "Nativ" Jakov Kedmi ocenio je da će Rusija uništiti ukrajinsku "vojnu pesnicu SAD". On dodaje i da SAD može zaustaviti samo realna opasnost od rata sa Rusijom - u svakom drugom scenariju, Amerikanci će ići do kraja!

Kedmi smatra da SAD predosećaju približavanje poraza ukrajinskih oružanih snaga i kolaps kijevskog režima, a ipak ne nameravaju da smanjuju globalnu konfrontaciju sa Rusijom:

- Američko rukovodstvo sebi i dalje ne uskraćuje zadovoljstvo da vodi borbu sa Rusijom preko posrednika. Trenutno im taj posao rešava Ukrajina, za koju radi praktično cela vojna mašina kolektivnog Zapada.
         
Oružane snage Ukrajine ne samo da dobijaju oružje, municiju i obaveštajne podatke, čak i u realnom vremenu, već i planiraju svoje operacije uz učešće instruktora i savetnika NATO-a.

         
- Vašington je apsolutno zadovoljan takvim stanjem stvari. I samo jedno može zaustaviti SAD - realna opasnost od oružanog sukoba sa Ruskom Federacijom. U svakom drugom scenariju, Amerikanci će ići do kraja.
         
Indikativno je što rukovodstvo Sjedinjenih Država sebe i dalje smatra nepogrešivim. Drugim rečima, odbacuje čak i mogućnost da napravi grešku koja bi mogla da dovede do sukoba dve nuklearne sile. A takva greška je sasvim moguća.

- Čak ni u Vašingtonu ne veruju u vojnu pobedu Ukrajine. Zbog toga se ne može isključiti da će u bliskoj budućnosti Amerikanci početi da upumpavaju oružje u još jednu antirusku državu u istočnoj Evropi - Poljsku.
         
- Ona će biti glavna vojna pesnica protiv Rusije, jer Nemačka i Francuska nisu za to sposobne. Zato ruske trupe treba da stoje što bliže poljskoj granici. Ruskoj vojsci uopšte nije potrebno da ulazi na teritoriju Poljske. Biće dovoljno da izvrši masivan raketni udar na njene ključne objekte da bi se ona vratila u kameno doba.
          
- Ako krenu protiv Rusije, neću im zavideti. Poljska može biti bačena na kolena za jedan sat konvencionalnim oružjem. Za 20 minuta može da se uništi 50-60 njenih strateških objekata - što znači da ovakve Poljske više ne bi bilo. Ostala bi bez vodovoda, struje, vojnih baza. Za ovo vam nisu potrebne trupe. Rusima zaista nije potrebno da rizikuju svoje živote da bi tenkovima ušli ??u Varšavu. Uostalom, šta bi tamo tražili?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija