• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2023

08:29

PALA ODLUKA! Lukašenko pravi VOJNU FORMACIJU od 150.000 LJUDI, ostvaruje se NOĆNA MORA Kijeva, Minsk najavljuje ŽESTOK odgovor na MOGUĆU AGRESIJU!

printscreen/AP/Sergei Shelega

Vesti

PALA ODLUKA! Lukašenko pravi VOJNU FORMACIJU od 150.000 LJUDI, ostvaruje se NOĆNA MORA Kijeva, Minsk najavljuje ŽESTOK odgovor na MOGUĆU AGRESIJU!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naredio je formiranje nove dobrovoljačke teritorijalne odbrane u Belorusiji, koja će imati izmedju 100.000 i 150.000 pripadnika, prenosi Rojters

- Situacija nije laka. Više puta sam izjavio da svaki muškarac, i ne samo muškarac, treba bar da zna da rukuje oružjem - rekao je Lukašenko na zasedanju Saveta za bezbednos Belorusije. 

Prema rečima predsednika Belorusije, muškarac treba da rukuje oružjem "da bi u najmanju ruku zaštitio svoju porodicu, svoj dom, svoje parče zemlje i, ako to bude neophodno, svoju državu."

Ministar obrane Belorusije Viktor Hrenjin precizirao je da će nova teritorijalna odbrana imati izmedju 100.000 i 150.000 dobrovoljaca.

U idealnom slučaju, ove jedinice bi bile prisutne u svakom selu i gradu u Belorusiji. Lukašenko je rekao da je "ukrajinsko iskustvo" naglasilo potrebu za dodatnim snagama odbrane.

- Odgovor na bilo kakav akt agresije prema Belorusiji će biti brz, žestok i adekvatan - ponovio je Lukašenko.

U izveštaju Medjunarodnog instituta za strateške studije (IISS) o vojsci Belorusije za 2022. godinu navedeno je da Minsk raspolaže sa oko 48.000 vojnika i približno 12.000 pripadnika granične policije, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija