• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

23.02.2023

07:30

OBAVEZNO TESTIRATI MENTALNE SPOSOBNOSTI KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA I POTPREDSEDNIKA SAD! A, Bajden se ponovo spotakao i... Hoće li u SAD prihvatiti zahtev iz Kongresa?!

Vesti

OBAVEZNO TESTIRATI MENTALNE SPOSOBNOSTI KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA I POTPREDSEDNIKA SAD! A, Bajden se ponovo spotakao i... Hoće li u SAD prihvatiti zahtev iz Kongresa?!

Podeli vest

Slučajno ili ne, odmah nakon Bajdenovog dvojnog posrtanja u Varšavi, američki list Politico objavio je da Bajden i dalje odlaže odluku da se kandiduje za šefa države 2024. godine, pa Demokrate u SAD počinju da "prave rezervni plan akcije". Istovremeno, kongresmen Skot Desžarlais predlože obavezno testiranje mentalne sposobnosti kandidata za predsednika i potpredsednika SAD.

Politico navodi da Bajdenovo okruženje april smatra krajnjim rokom za njegovo opredeljivanje.
        

Otkriva i da su guverneri Ilinoisa Džej Robert Pricker, Kalifornije Gevin Njusom i Nju Džersija Fil Marfi „već preduzeli određene korake za slučaja da Bajden ne učestvuje u izbornoj trci".
         
Politico je objavio i da su se "opet aktivirali" pretendenti na nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD iz 2020-te - senatori Berni Sanders i Ejmi Klobučar.
 
Podsetimo, Džo Bajden se ponovo spotakao ulazeći u avion. Sada mu se to dogodilo u Varšavi, iako je dve trećine trapa aviona prošao sasvim dobro. Verovatno vrhom cipele zakačivši naredni stepenik, poleteo je napred. Ali, nije sasvim pao. Dočekao se na ruke i bez ičije pomoći stigao do ulaza u avion. Okrenuo se i mahnuo rukom poljskim domaćinima.

Nešto slično se predsedniku SAD dogodilo sredinom marta 2021-ve. Samo: mnogo rizičnije i opasnije. Jer, tada se tri puta spotaknuo i zamalo se otkotrljao niz trap predsedničkog aviona.
        
Zatim je 1. aprila i 8. juna 2022-ge Bajden ponovo posrnuo na trapu.

Varšava je, inače, donela još veću trap-neprijatnost jednom od ljudi iz Bajdenove pratnje.
        
Ne samo da se sapleo dok se spuštao niz stepenice već je bukvalno skliznuo nadole i - ko zna kako bi prošao da nije naleteo na one koji su se spuštali trapom ispred njega.

Slučajno ili ne, ali američki kongresmen Skot Desžarlais predložio je da se obavezno testiraju mentalne sposobnosti kandidata za predsednika i potpredsednika SAD.
        
Njegova inicijativa podrazumeva usvajanje odgovarajućeg amandmana na ustav SAD.
        
- Ovo bi trebalo da bude pitanje koje konsoliduje ljude bez obzira na partijsku pripadnost. Američki narod zaslužuje da oba najviša bezbednosna zvaničnika, zadužena za našu naciju, budu mentalno kompetentna - rekao je poslanik.

Da sve bude interesantnije, bivši lični lekar Baraka Obame i Donalda Trampa, republikanski kongresmen Roni Džekson, kritikovao je izveštaj o zdravstvenom stanju američkog lidera.
         
Džekson je pozvao Belu kuću da „prestane da prikriva stvarno zdravstveno stanje predsednika Bajdena"  za koga je rekao da je "ozbiljno bolestan".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzekson

pre 1 godinu

a to sto je krunu na zastavu Eudijske Serabije postavio zlocinac Nato , a i to sto su britanski kralj i njegov brat masovni silovatelji a nevin novinar Dzulijan Asanze zatvoren nevin u britanskom zatvoru , e to verovatno ne treba testirati . Mislim da danasnja radnicka klasa treba novu medjunarodnu revoluciju , monarhistima poput brizelske leppoldijanske kancelarije pa do saudijske robovlasnicke haremovske krune treba odrubljivati okrunjene glave , mamicu vam kriminalnu dvorsku neradnicku nacisticku klasnogenetski prioritetnu .

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija