• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2023

12:27

ŠOK U TURSKOJ! VOJSKA JAVLJA: UBILI SMO ORGANIZATORA NAPADA U ISTANBULU!

Tanjug/AP

Vesti

ŠOK U TURSKOJ! VOJSKA JAVLJA: UBILI SMO ORGANIZATORA NAPADA U ISTANBULU!

Podeli vest

Turske snage ubile su na severu Sirije navodnog organizatora terorističkog napada u kojem je u Istanbulu 13. novembra ubijeno šest osoba, izvestila je danas turska državna novinska agencija Anadolija.

Agencija je navela da je Halil Menci, osumnjičen za organizovanje bombaškog napada u Istanbulu, "neutralisan" u sredu u operaciji turske obaveštajne agencije u blizini grada Kamišlija na severu Sirije.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, saopštila je da je u vazdušnom napadu turske bespilotne letelice u sredu kod Kamišlija ubijen civil i ranjen lokalni komandir kurdske policije. Predsednik opservatorije Rami Abdurahman rekao je da je poznato da je civil koji je ubijen u napadu krijumčario ljude u Tursku.

Taj čovek je, međutim, negirao optužbe turskih vlasti da je prokrijumčario u Tursku Ahlam Albašir, Sirijku koja je optužena za izvođenje napada u Istanbulu, rekao je Abdurahman, kako je preneo AP.

U bombaškom napadu 13. novembra u istanbulskoj aveniji Istiklal poginulo je šest osoba, uključujući dvoje dece, a više od 80 je povređeno. Turske vlasti su za napad okrivile zabranjenu

Radničku partiju Kurdistana ili PKK, kao i grupe sirijskih Kurda koje su sa njom povezane. Kurdski militanti su negirali umešanost.

Najmanje 17 osumnjičenih je u zatvoru do početka suđenja u vezi sa napadom, uključujući Albašir koja je optužena da je ostavila bombu napunjenu TNT-om na aveniji Istiklal. Zvaničnici su tada rekli da je organizator napada pobegao iz Turske u Siriju, podseća američka agencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17