• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2023

08:26

SHVATIO KO MOŽE DA GA SPASI? Zelenski traži HITAN SASTANAK sa Si Đipingom, vest o SLANJU ORUŽJA Rusiji ulio STRAH U KOSTI Kijevu, ako stigne na front...

Tanjug/AP

Vesti

SHVATIO KO MOŽE DA GA SPASI? Zelenski traži HITAN SASTANAK sa Si Đipingom, vest o SLANJU ORUŽJA Rusiji ulio STRAH U KOSTI Kijevu, ako stigne na front...

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da planira da se sastane sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, kako bi razgovarali o predlozima Pekinga o okončanju rata u Ukrajini

U obraćanju, povodom prve godišnjice rata u Ukrajini, on je juče rekao da kineski predlog signalizira da je Peking uključen u potragu za mirom, prenosi BBC.

- Zaista želim da verujem da Kina neće isporučivati oružje Rusiji - rekao je Zelenski.

Kineski plan, koji je Ministarstvo spoljnih poslova objavilo juče, poziva na mirovne pregovore i poštovanje državnog suvereniteta svih zemalja. Dokument od 12 tačaka ne navodi izričito da Rusija mora da povuče svoje trupe iz Ukrajine, a takođe osuđuje upotrebu „jednostranih sankcija“, što se smatra prikrivenom kritikom ukrajinskih saveznika na Zapadu, ocenjuje BBC.

Kineski predlozi su usledili posle posete visokog diplomate te zemlje Vang Jia Moskvi, gde se u sredu sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Rusija je pozdravila kineski mirovni predlog. „Delimo stavove Pekinga“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u Moskvi. Kineske vlasti do sada nisu zvanično odgovorile na poziv Zelenskog da se sa sastane sa Sijem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

MA JOK. SVI ĆE DA ŠALJU NAORUŽANJE SAMO TEBI???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija