• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

25.02.2023

14:51

(VIDEO) BIBLIJSKE SCENE U TURSKOJ! Ogromna RUPA se FORMIRALA na SRED POLJA, NIKO NE ZNA o čemu se radi - ZEMLJOTRES ili nešto SASVIM DRUGO?!

Printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) BIBLIJSKE SCENE U TURSKOJ! Ogromna RUPA se FORMIRALA na SRED POLJA, NIKO NE ZNA o čemu se radi - ZEMLJOTRES ili nešto SASVIM DRUGO?!

Podeli vest

Krater dubok između 12 i 15 metara i prečnika 100 metara iznenada se formirao na polju u gradu Karapinar u turskoj provinciji Konja, prenosi Anadolija.

Ponor su otkrili lokalni stanovnici. Jusuf Gultekin, koji tamo živi, rekao je da je krater verovatno nastao pre nekoliko dana. On je dodao da se ovi ponori često pojavljuju u okolini i da su meštani navikli.

Objašnjenja za tu činjenicu još nisu utvrđena. Prema jednoj od verzija, rupa je nastala kada su se podzemne vode povukle, što je moglo da izazove sleganje zemljišta.

U međuvremenu, direktor Istraživačko-primenjenog centra Obruk Tehničkog univerziteta u Konji, profesor Fetulah Arik, izjavio je da stručnjaci ne mogu da povezuju pojavu kratera Objašnjenja za tu činjenicu još nisu utvrđena. Prema jednoj od verzija, rupa je nastala kada su se podzemne vode povukle, što je moglo da izazove sleganje zemljišta.

- Ovaj krater nema veze sa prethodnim velikim zemljotresima, niti sa sadašnjim zemljotresom. Možda je bila pred kolapsom i to je moglo da ima nekog efekta? Možda - rekao je Arik. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srboljub

pre 1 godinu

Naslov da popravite ......kaže se KURANSKE SCENE ne Biblijske.....o Turskoj pišete , jel ?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija