• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

26.02.2023

09:19

NATO ĆE IM DOĆI GLAVE?! Putin otkrio ŠTA ĆE SE DESITI sa Francuskom i Britanijom, savez sa SAD pravi OGROMNE probleme Evropi - "AMERIKANCI NEĆE ŠETATI..."

Tanjug/ AP, Printscreen, Pexels

Vesti

NATO ĆE IM DOĆI GLAVE?! Putin otkrio ŠTA ĆE SE DESITI sa Francuskom i Britanijom, savez sa SAD pravi OGROMNE probleme Evropi - "AMERIKANCI NEĆE ŠETATI..."

Podeli vest

Rusija je primorana da se vrati razmatranju pitanja o nuklearnom potencijalu Velike Britanije i Francuske, jer je NATO pokazao da prestavlja vojni, a ne politički blok, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Mi smo u svoje vreme išli na to da ih 'stavimo u zagrade', imajući u vidu i smanjivanje tenzija, i to da je NATO proglasio sebe gotovo demilitarizovanom organizacijom, govorili su da su oni pre politička organizacija nego vojni blok. A kako nije vojni blok? Vidimo šta se događa. Zbog toga smo prosto primorani da se vratimo razmatranju te teme kao centralne - rekao je Putin u emisiji Pavla Zarubina „Moskva. Kremlj. Putin“ na televizijskom kanalu „Rusija 1“.

Ruski predsednik je naglasio da se Rusija ne protivi učešću zemalja NATO-a u diskusiji o Sporazumu o straštekom ofanzivnom naoružanju, iako one formalno nisu učesnice tog dokumenta.

- NATO je izdao saopštenje u vezi s tim i istovremeno se prijavio za nekakvu diskusiju o tom pitanju. Ako je tako, onda, izvolite, mi se ne protivimo, neka učestvuju u toj diskusiji - rekao je Putin.

On je istakao da ne može da zamisli da američki vojnici kontrolišu nuklearne objekte Rusije dok, istovremeno, podržavaju kijevski režim.

- Pored svega ostalog, kada rade to što rade danas u Ukrajini, ja prosto ne mogu da zamislim da američki vojnici šetaju po našim nuklearnim objektima. To je prosto smešno - naglasio je Putin.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik je, u vezi s odlukom Rusije da suspenduje svoje učešće u Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju sa SAD, naglasio da je Rusija dužna da štiti svoju bezbednost i stratešku stabilnost.

- Njihova je stvar šta će da razumeju, a šta neće, mi ne možemo u njihovu glavu da uđemo. Mi shvatamo ono što mi moramo da radimo. A moramo da čuvamo svoju zemlju, da zaštitimo bezbednost, stratešku stabilnost - naglasio je Putin.

Predsednik Rusije je 21. februara tokom obraćanja Federalnoj skupštini Rusije objavio da Rusija suspenduje svoje učešće o Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je izrazio žaljenje u ime Alijanse zbog takve odluke Rusije i pozvao je da je preispita.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija