• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2023

13:56

"PUTIN SPREMA NAROD..." Nemački pukovnik ULIO STRAH U KOSTI Kijevu, NISU SVESNI šta ih ČEKA u naredom periodu - IMAJU LI SNAGE ZA OVO?!

Reuters

Vesti

"PUTIN SPREMA NAROD..." Nemački pukovnik ULIO STRAH U KOSTI Kijevu, NISU SVESNI šta ih ČEKA u naredom periodu - IMAJU LI SNAGE ZA OVO?!

Podeli vest

Predsednik Udruženja profesionalnih vojnika Nemačke, pukovnik Andre Vistner, izjavio da bi Kijev bez pomoći SAD već odavno izgubio rat

Vistner je za "Bild" rekao da ruski predsednik Vladimir Putin za sada neće odstupiti od svojih ratnih ciljeva i da će nastaviti da pokušava da destabilizuje Evropu.

Vistner smatra da Putin priprema rusko stanovništvo za dugoročni sistemski sukob sa Zapadom i da se zbog toga NATO i Nemačka moraju strateški uskladiti za deceniju pretnje.

- Moramo nastaviti da podržavamo Ukrajinu i istovremeno brže da opremamo sam Bundesver. To je jedini način da zajedno obezbedimo kredibilno odvraćanje sa NATO-om - naveo je on.

Vistner je ukazao da zbog vojne pomoći Nemačke Ukrajini, materijalna operativna spremnost nemačke artiljerije nastavlja da opada, jer se sporo popunjavaju zalihe oružja. Od gotovo 300 tenkova "leopard" u Bundesveru, samo 30 odsto je trenutno u funkciji, rekao je Vistner, napominjući da je potrebno strateško planiranje koordinisano na evropskom nivou da bi se vojna industrija vratila na serijsku proizvodnju.

Prema njegovim rečima, zaokret u proizvodnji biće moguć samo ukoliko se vojna industrija u ranoj fazi informiše koliko će borbenih tenkova, municije i oružja biti potrebno Bundesveru u narednih dve do pet godina i ako se za njih daju garancije za kupovinu.

Mora se omogućiti da 10 umesto tri tenka "leopard" siđe sa proizvodne trake u Nemačkoj svakog meseca, poručio je Vistner.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija