• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logično.com/Informer

27.02.2023

17:30

(VIDEO) IRAN POČINJE IZVOZ AUTOMOBILA U RUSIJU, IMA LI MESTA ZA NJIH I U SRBIJI?! Cena je i više nego OK, a kvalitet... Pa, ako ispunjava ruske standarde...

Reuters/Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) IRAN POČINJE IZVOZ AUTOMOBILA U RUSIJU, IMA LI MESTA ZA NJIH I U SRBIJI?! Cena je i više nego OK, a kvalitet... Pa, ako ispunjava ruske standarde...

Podeli vest

Dva velika iranska proizvođača automobila, Khodro i SAIPA, trenutno prolaze kroz sertifikaciju u Rusiji za buduće isporuke automobila, rekao je portparol Ministarstva trgovine zemlje Omid Ghalibaf za RIA Novosti ove sedmice. Ima li mesta za Iranske autobobile i na tržištu Srbije. Cena je i više nego konkurentma, a kvalitet

On je otkrio da je SAIPA potpisala ugovor sa bjeloruskom kompanijom o isporuci 45.000 automobila modela Shahin i Quick, dodajući da će "ova dva modela biti isporučena i    na rusko tržište" .

Međutim, Ghalibaf nije precizirao da li će proizvođač automobila isporučivati ??automobile direktno u Rusiju ili preko Bjelorusije, objašnjavajući da to pitanje treba razjasniti zbog zapadnih sankcija. On je takođe istakao da nema direktnih sporazuma između iranskih proizvođača automobila i Rusije, ali je naglasio da su pregovori sa Moskvom u toku i da automobili čekaju sertifikaciju.

"Koncern Khodro je poslao jedno od svojih vozila u Rusiju kao uzorak na certifikaciju, nakon čega će kontaktirati privatne kompanije iz Rusije da potpišu ugovor o nabavci", dodao je iranski zvaničnik.

Prošlog novembra, Moskva i Teheran potpisali su memorandum o razumijevanju za iranski izvoz automobila u Rusiju u vrednosti od 300 miliona dolara. Dve zemlje su takođe istražile mogućnost zajedničke proizvodnje automobila.

Glavni proizvođači automobila na Bliskom istoku gledaju na rusko tržište nakon egzodusa evropskih, američkih i japanskih brendova. Khodro sastavlja obnovljene modele kineskih brendova Haima i Dongfeng. Iran je prošle godine pokrenuo i proizvodnju limuzine Tara bazirane na Peugeotu 301, dok dolaze i drugi novi modeli koji koriste Peugeot i Citroen kao prototipove, prema podacima kompanija.

Ima li mesta za Iranske autobobile i na tržištu Srbije. Cena je i više nego konkurentma, a kvalitet... Pa, ako zadovoljavaa ruske standarde nema razloga da ne ispunjavaju i naše!

Anketa

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija