• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

28.02.2023

06:15

ŠOK ZA NATO I CEO ZAPADNI SVET! Rusija i Kina GRADE novi POREDAK, Lavrov objavio NEVEROVATNE podatke, DESETINE država TRAŽE ULAZAK U BRIKS?!

Reuters

Vesti

ŠOK ZA NATO I CEO ZAPADNI SVET! Rusija i Kina GRADE novi POREDAK, Lavrov objavio NEVEROVATNE podatke, DESETINE država TRAŽE ULAZAK U BRIKS?!

Podeli vest

Broj zemalja koje žele da se priključe BRIKS-u (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička republika) i ŠOS-u (Šangajska organizacija za saradnju) naglo je porastao i sada ih je dvadesetak, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

- Upravo tokom poslednjih par godina, uključujući prvu godinu sprovođenja specijalne vojne operacije, broj zemalja koje žele da se priključe BRIKS-u i Šangajskoj organizaciji za saradnju naglo je porastao, njih je sada dvadestak - rekao je Lavrov na otvaranju savetovanja sa šefovima teritorijalnih predstavništava Ministarstva inostranih poslova Rusije u subjektima Ruske Federacije.

On je dodao da je reč o zemljama koje imaju značajnu ulogu u svojim regionima, poput Egipta, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indonezije, Meksika i niza afričkih zemalja.

- Svet je stupio u epohu kardinalnih, nepovratnih promena. Uspeli smo ne samo da osujetimo planove kolektivnog Zapada da nas izoluje, nego i da raskomada Rusiju, i da omogućimo progresivnu saradnju s ogromnim brojem članica međunarodne zajednice - rekao je ruski ministar.

Lavrov je, takođe, rekao da će ruski predsednik uskoro odobriti obnovljenu Koncepciju spoljne politike Rusije.

- Promene koje se događaju u svetu odražene su u nacrtu koncepcije spoljne politike, nju bi bukvalno u najskorije vreme trebalo da odobri predsednik, mi na to računamo - rekao je Lavrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija