• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/strana

27.02.2023

12:44

"NAPADAJU, MNOGO IH JE!" Opšti HAOS u Kijevu, Rusi dovukli OGROMAN broj tehnike u LNR, stižu JURIŠNI AVIONI, KALIBRI izašli na CRNO MORE, ako se probiju...

Reuters/AP/Deep State

Vesti

"NAPADAJU, MNOGO IH JE!" Opšti HAOS u Kijevu, Rusi dovukli OGROMAN broj tehnike u LNR, stižu JURIŠNI AVIONI, KALIBRI izašli na CRNO MORE, ako se probiju...

Podeli vest

U oblasti Luganska delimično je počela ofanziva o kojoj je ranije bilo reči, izjavio je ukrajinski šef Luganske oblasne državne uprave Sergej Gajdaj.

- Eskalacija je već u toku, ofanziva u punom obimu se već delimično sprovodi. Ogromna količina teške tehnike dovezena je u okupirani deo Luganske oblasti. Dosta novomobilisanih vojnika je dovedeno iz Rusije, pronalaze slabosti u odbrani Ukrajine i tamo napadaju - rekao je on.

On je takođe naveo da ruske trupe neće napasti sa velikim grupama tehnike i trupa.

- Njihova ofanziva se sastoji od mnogo napada u malim grupama - rekao je on.

Jurišni avioni blizu ukrajinske granice

Ruska vojska povećava broj jurišnih aviona u blizini granice sa Ukrajinom. Planirano je da se koriste u najvažnijim oblastima gde Ruska Federacija pokreće svoju ofanzivu, rekao je u komentaru za RBC-Ukrajina predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Andrej Černjak.

- Oni shvataju da ne uspevaju. Za sada nisu postigli nijedan strateški uspeh, 95 odsto ruskih kopnenih snaga je na ovaj ili onaj način uključeno u napad na Ukrajinu, nemaju protiv čega i protiv koga da se bore. Rusi su odlučili da povećaju svoj ofanzivni potencijal upotrebom avijacije - rekao je on.

Foto: Reuters

 

Istovremeno, prema Černjaku, ukrajinskoj protivvazdušnoj odbrani u ovom trenutku neće biti teško da obori ruske avione.

Kalibri u Crnom moru

Danas, 27. februara, isplovio je podvodni ruski raketni bacač sa raketama Kalibr u Crno more, postoji velika verovatnoća neprijateljskih udara, saopštila je ukrajinska operativna komanda „Jug” na svojoj Fejsbuk stranici.

- Grupa neprijateljskih brodova u Crnom moru drži se bezbedne udaljenosti od obale koju kontroliše Ukrajina. Za sada je primećeno 6 brodova, među kojima je ujutru lansirano 1 podmorničko lansirno vozilo opremljeno sa 4 rakete Kalibr - navodi se u izveštaju.

Foto: Reuters

Prema navodima komande, Rusi nastavljaju vazdušno izviđanje, analizu aktivnosti avijacije i prethodni noćni napadi dronovima ukazuju na veliku verovatnoću raketnih udara.

Vojska takođe apeluje na građane da budu oprezi i poštuju bezbednosnih mera, kako bi brzo odgovorili na upozorenja o vazdušnim napadima.

Trenutne linije fronta u Lugansku:

Foto: Deep State




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija