• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

27.02.2023

15:50

GRADOVI ĆE PADATI KAO KULE OD KARATA?! Dok Kijev sprema OFANZIVU u Zaporožju, preti im OPŠTA KATASTROFA u DNR, ako Rusi UZMU BAHMUT...

Reuters/AP/Printscreen Youtube

Vesti

GRADOVI ĆE PADATI KAO KULE OD KARATA?! Dok Kijev sprema OFANZIVU u Zaporožju, preti im OPŠTA KATASTROFA u DNR, ako Rusi UZMU BAHMUT...

Podeli vest

Ukrajinskim formacijama koje brane Bahmut preti opkoljenje, piše ruski vojni analitičar Vladislav Šurigin.

Prema njegovim rečima, ako je pre dve nedelje bilo očigledno da je Bahmut ozbiljno pritisnut sa bokova, sada je primetno da linija dodira oko njega već liči na potkovicu.

- Sada je došao trenutak kada klješta počinju da se stežu i pretnja opkoljavanja se nadvija nad ukrajinskim garnizonom. Gubitak Bahmuta će imati ozbiljne posledice po neprijatelja. Ceo ukrajinski luk duž Avdejevke, Marijinke i Bahmuta počinje da se ruši - kaže Šurigin.

Nova konfiguracija linije fronta biće krajnje nezgodna za ukrajinske snage, smatra on.

- Moraće da se povuku dalje do Konstantinovke, Severska i Kramatorska, a to je već praktično poslednja linija odbrane u Donbasu, odatle će biti izuzetno problematično voditi ofanzive operacije protiv centralnih teritorija Donjeck - rekao je ekspert.

Foto: Printscreen Youtube

On napominje da Ukrajina sada sve svoje nade povezuje sa prolećnom ofanzivom, gde se planirana korišćenje velikih snaga.

- Bahmut je važna utvrđena tačka koja im je omogućila da imaju uporište u centru Donbasa. Sada ne mogu da napadaju na tom delu fronta. Takođe, naša vojska je zauzela važne visove kod Kremene, gde je neprijatelju  takođe sada teško da napada. Ukrajina smanjuje manevarski prostor, ostavljajući samo Zaporoški pravac za ofanzivu. Naš glavni zadatak sada je da lišimo neprijatelja pogodnih početnih položaja za moguću ofanzive, a vojska se sa tim zadatkom dobro nosi - smatra Šurigin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Ajde Rusi završavajte to sa tim fašističkim ološima!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija