• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Informer

28.02.2023

21:10

BLINKEN U KAZAHSTANU POPIO ŠAMARČINU OD KOJE BRIDE OBRAZI! Astana ne vidi nikakvu pretnju od Rusije! Državni sekretar SAD nije uspeo...

AP/Photo

Vesti

BLINKEN U KAZAHSTANU POPIO ŠAMARČINU OD KOJE BRIDE OBRAZI! Astana ne vidi nikakvu pretnju od Rusije! Državni sekretar SAD nije uspeo...

Podeli vest

Kazahstan na odnose sa Rusijom gleda kao na savez koji funkcioniše u okviru više multilateralnih struktura, istakao je zamenik ministra spoljnih poslova Republike na zajedničkoj konferenciji sa sekretarom SAD Entonijem Blinkenom

Američki državni sekretar Entoni Blinken na putu za Kazahstan

Kazahstan ne vidi nikav rizik niti pretnju od Rusije u kontekstu događaja u Ukrajini, već naprotiv, ima savetničke odnose sa njom, izjavio je zamenik premijera ministra spoljnih poslova Republike Muhtar Tleuberdi na zajedničkoj konferenciji sa sekretarom SAD Entonijem Blinkenom.

- U ovom trenutku ne vidimo i ne osećamo nikakve rizike ili pretnje od Rusije - rekao je kazahstanski diplomata. 

Podsetio je da je Kazahstan član Evroazijske ekonomske unije, Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti i Zajednice nezavisnih država i da se u okviru ovih međunarodnih struktura razvijaju saveznički odnosi sa Rusijom i zemljama iz regiona.

- Na odnose sa Rusijom gledamo kao na savez koji funkcioniše u okviru ovih multilateralnih struktura. Što se tiče bilateralne saradnje ili bilateralnih odnosa, mi imamo solidnu pravnu osnovu - dodao je on.

Kazahstan nastavlja da vodi razgranatu spoljnu politiku i pokušava da funkcioniše po sistemu uzdržanosti i ravnoteže kako bi osigurao uzajamno korisnu saradnju sa svim zemljama sveta, dodao je zamenik ministra.

Naglasio je da je granica između Rusije i Kazahstana najduža kopnena granica na svetu duga sedam i po hiljada kilometara.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken doputovao je razgovarao sa rukovodstvom Kazahstana prilikom svoje zvanične posete Republici gde će prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova zemalja Centralne Azije i SAD u formatu C5+1.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Zbog rusofilskih odrona sa dna kace i ovakvih sprdanja sa najjacom svetskom silom na nagovor ruskih okupatora slese vize i sankcije.

NAJVEĆI TERORISTIČKI AKT PROTIV NEMAČKE, ALI BERLIN NE SME NI DA "ZUCNE"! Džefri Saks odbio da ćuti o ulozi SAD u "najprljavijem napadu ikad"!
Planeta

NAJVEĆI TERORISTIČKI AKT PROTIV NEMAČKE, ALI BERLIN NE SME NI DA "ZUCNE"! Džefri Saks odbio da ćuti o ulozi SAD u "najprljavijem napadu ikad"!

Američki profesor ekonomije Džefri Saks izjavio je da je istraga novinara Simura Herša o eksplozijama na gasovodima „Severni tok" i „Severni tok 2" - verodostojna, te je skrenuo pažnju na neobičnu reakciju Vašingtona. Istovremeno, Nemačka ne dobija dovoljno informacija od svojih saveznika o sabotaži gasovoda, a ni istraga nije transparentna, rekao je poslanik Bundestaga Štefen Kotre

28.02.2023

20:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija