• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

05.03.2023

15:34

(VIDEO) AMERIKA OVO NE PAMTI! Sneg zatrpao CELU KALIFORNIJU, stravična ZIMSKA OLUJA nosi sve pred sobom, U OPASNOSTI 18 MILIONA LJUDI!

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) AMERIKA OVO NE PAMTI! Sneg zatrpao CELU KALIFORNIJU, stravična ZIMSKA OLUJA nosi sve pred sobom, U OPASNOSTI 18 MILIONA LJUDI!

Podeli vest

Za 18 miliona stanovnika američke savezne države Kalifornije izdato je upozorenje na smrzavanje, dok je u desetinama okruga proglašeno vanredno stanje zbog posledica serije brutalnih zimskih oluja koje su tu državu zatrpale snegom, javlja BBC.

Spasioci rade 24 sata na dan kako bi otkopali zajednice u planinskim regijama koje su odsečene zbog dubokog snega.

Američki mediji navode kako je 80-godišnja žena poginula nakon što se njen trem urušio pod teretom snega.

Zatvoren popularni Nacionalni park Josemit 

"Zaposleni u parku rade na povratku kritičnih usluga u funkciju kako bi se posetioci mogli da vrate na siguran način", stoji u saopštenju Josemita.

Guverner Kalifornije Gavin Njusom proglasio je vanredno stanje za 13 okruga kako bi ubrzao rad spasilaca i drugih pružatelja pomoći.

"Država angažuje i privatne kompanije kako bi ubrzala čišćenje snega sa kritične infrastrukture puteva. U koordinaciji s nizom službi radimo na omogućavanju snabdevanja strujom tamo gde je onemogućena zbog paravina", poručila je Njusova kancelarija u saopštenju.

Naime, više od 75.000 stanovnika i kompanija u Kaliforniji su jutros bili bez struje zbog nezapamćenih padavina. U okrugu San Bernardino istočno od Los Anđelesa sbeg uklanjaju 24 sata dnevno, ali će trebati duže od nedelju dana da se dođe do nekih područja, rekla je za AP Don Rou, načelnica lokalne kancelarije za nadzor radova.

Na nekim mestima napadalo više od tri metra snega

Neka područja prisiljena da se nose sa nanosima snega višim od tri metra, a vlasti su provele 17 operacija spašavanja kako bi pomogle vozačima zapelima u snegu i skijašima.

U planinama okruga San Bernardino mnogi stanovnici su zapeli u svojim domovima zbog enormne količine napadalog snega. Okrug je uspostavio hitnu telefonsku liniju za stanovnike koji imaju problema sa smrznutim cevima, preopterećenim krovovima i manjkom hrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bijeli Radovin

pre 1 godinu

Verovatno će za oluju Rusi biti krvi, ako ne, onda Srbi....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17