• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

06.03.2023

08:33

RUSI UBILI DVE MUVE JEDNIM UDARCEM! Kijev odbranom Bahmuta PUCAO sebi u NOGU, prolećna OFANZIVA dovedena u pitanje, potrošeni MASOVNI RESURSI?!

Reuters/AP/Printscreen Youtube

Vesti

RUSI UBILI DVE MUVE JEDNIM UDARCEM! Kijev odbranom Bahmuta PUCAO sebi u NOGU, prolećna OFANZIVA dovedena u pitanje, potrošeni MASOVNI RESURSI?!

Podeli vest

Ukrajinske vlasti su počele da pripremaju građane za povlačenje iz Bahmuta, piše Njujork tajms.

List ističe da je 2. februara predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao da se nikada neće povući iz grada, ali je tri nedelje kasnije omekšao poziciju, istakavši da je moguć takav razvoj događaja kako bi se sačuvala vojska.

Kako ističe list, on i ukrajinska vojska priznaju da su njihove snage unutar grada opkoljene sa tri strane. U najgorem slučaju mogu biti odsečeni i uništeni, međutim, smatra Njujork tajms, ukrajinska komanda će pokušati da ih prikriveno povuče na nove odbrambene linije duž reke Bahmutke.

Američki list navodi mišljenja zapadnih vojnih eksperata koji veruju da će se Ukrajina verovatno povući iz Bahmuta. Australijski vojni analitičar Mik Rajan ističe da „Rusija ograničava, iako još nije onemogućila ukrajinske snage da brane grad“, napredujući sa severa. Američki stručnjak Rob Li smatra da „odbrana Bahmuta troši resurse neophodne za ofanzivu”.

„Njujork tajms“ napominje da je ukrajinska ofanziva verovatno planirana za proleće i da će, prema rečima ovih analitičara i neimenovanih ukrajinskih zvaničnika, biti usmerena na presecanje „kopnenog koridora“ ka Krimu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17