• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

07.03.2023

10:32

VRATIĆE SVE, DO ZADNJEG DOLARA! Zapad nije svestan ŠTA GA ČEKA nakon RATA u Ukrajini, Rusi otkrili kako PLANIRAJU da povrate OTETU IMOVINU!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

VRATIĆE SVE, DO ZADNJEG DOLARA! Zapad nije svestan ŠTA GA ČEKA nakon RATA u Ukrajini, Rusi otkrili kako PLANIRAJU da povrate OTETU IMOVINU!

Podeli vest

Ruska imovina koja je zamrznuta na Zapadu pre ili kasnije će morati da bude vraćena, izjavio je vršilac dužnosti stalnog predstavnika Rusije pri EU Kiril Logvinov.

- Koliko god se sastajali u EU, G7, ma šta pokušali da izmisle kako bi zaplenili rusku imovinu, svaka 'lopovska šema' po definiciji u suprotnosti je sa opšteprihvaćenim pravnim normama - rekao je Logvinov.

Kako je dodao, pravna služba Saveta Evropske unije u suštini je priznala da će ruska državna imovina pre ili kasnije morati da bude vraćena, i to čak možda sa kamatama.

- U tom slučaju, ukoliko imovina iz nekog razloga bude izgubljena, Evropska unija će biti prinuđena da nadoknadi Rusiji gubitke iz džepova evropskih poreskih obveznika. Istina, malo je verovatno da su ovi drugi uopšte svesni toga - ocenio je Logvinov.

Posle početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini zapadne zemlje su uvele niz sankcija Rusiji, uključujući zamrzavanje oko polovine deviznih rezervi zemlje – oko 300 milijardi dolara.

Takođe je saopšteno da je zamrznuta imovina privatnih lica i organizacija iz Rusije u vrednosti od 21,5 milijardi evra. Lideri EU su prošlog oktobra naložili Evropskoj komisiji da pripremi predloge za korišćenje zamrznutih sredstava za finansiranje obnove Ukrajine. Nakon toga je portparol Kremlja Dmitrij Peskov optužio Zapad za krađu ruske imovine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 1 godinu

Ponovljen clanak kao i obicno smatrate nas budalama jer ponavljare jedno te isto ?! Kako bi bilo da objasnite to sto pisete?! Koji je to nacin na koji ce zapad morati da im vrati novac?! Kako bi to izgledalo to sto kazete da ce morati njihovi poreski obveznici da vrate?! Vi to ni sami ne znate al vazno je da prepisujete iz zapadne stampe!

Janko

pre 1 godinu

Umislili zapadni pljačkaši da im je Rusija njihove kolonije,pa da mogu pljačkati kolkio hoče i kad hoče

Djordje

pre 1 godinu

Ja ne vidim ovde nacin na koji ce ih rusi naterati da im vrate sav zaplenjen novac?! Zbog cega onda ovaj naslov? Kakve veze sto je evropski sud izjavio da ce to morati da vrate?! Koliko puta su izrekli lazi kad im je to bilo potrebno?! Treba li vas podsetiti na to? Koliko vredi rec nekog politicara iz evropske unije?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17