• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.03.2023

11:32

Pojavila se najnovija teorija o obaranju kineskog balona! Iza svega stoji seks-skandal?!

Reuters/AP

Vesti

Pojavila se najnovija teorija o obaranju kineskog balona! Iza svega stoji seks-skandal?!

Podeli vest

Skoro mesec dana posle obaranja kineskog meteorolškog balona nad nebom SAD, u Americi se pojavila najnovija teorija šta je Vašington prikrivao ovom pričom. Američka javnost, koja masovno ne veruje u zvaničnu verziju vlasti da je u pitanju špijunska letelica, sada razmatra mogućnost da je spin o balonu Bela kuća iskoristila da zataška delikatnu seksualnu "aferu Epstajn".

Ovu tezu prvi je izneo u javnost, neočekivano, ugledni američki mejnstrim list Njujork post. Oni prenose reči proslavljenog američkog fudbaler Aron Rodžers koji je izneo svoje sumnje u zvaničnu verziju Vašingtona. 

-Kao prvo, postoji mnogo starih dokumenata i dosijea o susretima koje su piloti mornarice imali sa neidentifikovanim letećim objektima, tako da ovo nije iznenadujuće. Međutim, zanimljiv je trenutak u kojem se ova priča pojavljuje. Mnogo je drugih stvari koje se dešavaju u svetu - rekao je Rodžers. Da li ste čuli za novu Epstajnovu listu klijenata koja će biti objavljena? Postoje neki fajlovi sa nekim imenima koji bi mogli uskoro biti objavljeni - rekao je Rodžers a prenosi Njujork Post.

Foto: AP PHOTO

Reč je, naime, o aferi koja je ozbiljno potresla američku elitu: FBI je oktrio da je američki tajkun Džefri Epstajn na svom opskurnom privatnom ostrvu priređivao tajne orgije sa decom i maloletnicima. Ekskluzivne pozivnice za boravak na ostrvu dobijali su pripadnici američkog krem društva. Epstajn, koji se kasnije ubio u zatvoru, zvanično je osuđen za pedofiliju i trgovinu decom, bio je glavni serviser mračnih pobuda američke elite - od holivudskih zvezda do političara i pripadnika "duboke države". Na spisku njegovih prijatelja našli su se mnogi, od bivšeg američkog predsednika Bila Klintona do holivudskih zvezdi i multimilionera poput Bila Gejtsa, ali šta su tačno radili na Epstajnovom ostrvu, nije poznato. Ovih dana, međutim, očekuje se da isplivaju nova imena kojima je Epstajn pružao svoje usluge, što bi za mnoge svakako bilo krajnje neugodno. 

Foto: AP/Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Da je nešto ozbiljno sumnjivo u tolikom napumpavanju priče o običnom meteorolškom balonu, bilo je jasno od starta. 

Edvard Snouden, bivši službenik američke Agencije za nacionalnu bezbjednost (NSA) prvi je upro prstom u zvanični Vašington tvrdeći da je cela priča izmišljena  kako bi se skrenula pažnja medija sa istrage o sabotaži na gasovodu "Severni tok".

-Voleo bih da su u pitanju vanzemaljci, ali nisu. To je samo dobra, stara osmišljena panika kako bi se osiguralo da mediji dobiju zadatak da istražuju o glupostima oko balona, a ne o budžetu ili bombaškim udarima - napisao je Snouden na Twitteru. 

Zataškavnaje "Severnog toka" 

Foto: Reuters

Svega nekoliko dana pre "incidenta" sa balonom , američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Sejmur Herš, objavio je insajderska saznanja da su američki mornarički ronioci digli u vazduh gasovod. Naprasno se baš tada "desila" priča o navodnom kineskom špijuniranju, koja je zgodno došla da se u svetskim medijima incident sa napadom na gasovod zataška. 

S druge strane, kako piše agencija AP, sve se glasnije čuje teorija da je Vašignton zaluđuje sopstvene građane pričom o balonima kako bi im skrenuo pažnju sa curenjem toksičnih materija posle železničke nesreće u Ohaju. 

 

-Nesreća do koje je došlo posle iskakanja voza iz šina desila se nekoliko dana pre obaranja balona i o tome se u medijima naširoko izveštavalo. Uprkos balonu, curenje otrovnih materija i dalje je ostalo među najtraženijim pojmovima na internetu,čak danima posle toga, a interesovanje javnosti nije se smanjivalo - konstatuje novinska agencija AP.

Stvar se u međuvremenu toliko otela kontroli, da  obični Amerikanci veruju u bilo šta drugo osim onoga što im kaže njiohova vlada. Pa sad ne samo da veruju da je priča o balonu servirana kako bi se zataškali promašaji na međunardnmoj politici i domaće afere, već ne veruju da je balon uopšte stigao iz Kine već sa druge planete?!

Tako je britanski Gardijan, inače ugledan liberalistički lsit, nedavno objavio da građani u SAD i Kanadi sada masovno, sve više i više, prijavljuju  neidentifikovane leteće objekate, ubeđeni da je reč o vanzemaljciuma!?

Džo Mekgonakal, jedan od najistaknutijih britanskih amaterskih istraživaca NLO-a i autoritet za ovaj fenomen tvrdi da se ova histerija sa vanzemaljcima polako širi i da je utemeljena u realnosti jer je ubeđen da talas vanzemaljaca tek dolazi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija