• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

09.03.2023

10:45

ŠOK! PENTAGON NA RUSKOJ STRANI?! Njujork tajms: Američka vojska ODBILA da SARAĐUJE sa HAŠKIM tribunalom oko istrage o navodnim ZLOČINIMA u Ukrajini!

Tanjug/AP

Vesti

ŠOK! PENTAGON NA RUSKOJ STRANI?! Njujork tajms: Američka vojska ODBILA da SARAĐUJE sa HAŠKIM tribunalom oko istrage o navodnim ZLOČINIMA u Ukrajini!

Podeli vest

Predstavnici američkog Ministarstva odbrane blokiraju predaju informacija Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu o navodnim kršenjima zakona ruske vojske, piše Njujork tajms, pozivajući se na izvore u vojnom resoru.

"Američka vojska je protiv pružanja pomoći sudu u istraživanju slučajeva protiv državljana Rusije jer se plaše stvaranja presedana koji bi kasnije mogao dovesti do krivičnog gonjenja američke vojske. Drugi članovi administracije, uključujući obaveštajne službe, Stejt department i Ministarstvo pravde, zalažu se za predaju dokaza Međunarodnom krivičnom sudu“, navodi list.

Istovremeno, predsednik Džozef Bajden još nije doneo odluku o ovom pitanju. U decembru je Kongres promenio zakonska ograničenja za pomoć gorenavedenom sudu kako bi dozvolio američkim vlastima da pomognu u istragama i krivičnom gonjenju u vezi sa sukobom u Ukrajini.

Međutim, „politička debata se nastavlja iza zatvorenih vrata, unutar Bajdenove administracije, o tome da li to treba činiti“, navodi Njujork tajms.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 1 godinu

Nije to slučajno i tek tako - Amerika zna i svesna je koliko zločina su učinili pripadnici američkih vojnih snaga u celom svetu, za koje niko nikada nije odgovarao. Takođe treba imati u vidu i da su mnogi ili čak većina tih "zločina" u Ukrajini ustvari namešteni i inscenirani za TV snimatelje (Zmijsko ostrvo i Buča na primer, po receptu "masakra Račak") pa bi nezavisna i nepristrasna istraga obelodanila te laži ... Nije slučajno da Amerika insistira i manje više je u tome uspela, da potpiše bilateralne ugovore sa svim državama da njihovi vojnici ne mogu biti krivično gonjeni. Takav ugovor sa njima ima i Srbija ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija