• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

10.03.2023

09:18

POŠALJETE LI LOVCE KIJEVU... Rusija upozorila zemlje NATO, DIREKTAN SUKOB BIĆE NEIZBEŽAN! "Zamislite da ti avioni poleću u Poljskoj, hoće li ona tada biti umešana..."

Pixabay

Vesti

POŠALJETE LI LOVCE KIJEVU... Rusija upozorila zemlje NATO, DIREKTAN SUKOB BIĆE NEIZBEŽAN! "Zamislite da ti avioni poleću u Poljskoj, hoće li ona tada biti umešana..."

Podeli vest

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski upozorio je zemlje NATO-a da će isporuka borbenih aviona Ukrajini značiti direktnu umešanost tih država u sukob u Ukrajini.


- Mnogo je naznaka da Zapad ne želi da prihvati realnost, oni žele eskalaciju situacije, hoće da šalju sve više oružja. Sada je doneta odluka o slanju tenkova što, naravno, neće izmeniti situaciju na bojnom polju. Zatim neki govore o mogućnosti isporuke aviona Kijevu. Ne znam u kojoj meri je to realno - rekao je Poljanski u intervjuu novinaru Džeksonu Hinklu.

Kako je dodao, avioni će podrazumevati „mnogo stvari, a to može predviđati direktno uključivanje zemalja NATO-a po pitanju tehničkog održavanja i aerodroma jer u Ukrajini nema tako mnogo aerodroma koji su pogodni za to“.

- Zamislite da ti avioni poleću u Poljskoj, ulaze u ukrajinski vazdušni prostor, a zatim se vraćaju u Poljsku na održavanje. Hoće li u tom slučaju Poljska biti umešana? Mislim – da. To je direktno učešće. Dakle, mnogo pitanja i premalo razmišljanja na Zapadu - rekao je Poljanski.

Po njegovim rečima, ukrajinski režim bi bio veoma zainteresovan za direktno uključivanje NATO-a u sukob „jer je to jedina šansa za režim Vladimira Zelenskog da preživi“.

- Postoji niz političara u SAD, u Evropi koji govore 'treba da pošaljemo vojsku, da treba da ratujemo'. Shvatate li šta znači početak trećeg svetskog rata jer govorimo o pokušaju da se pobedi nuklearna država - konstatovao je Poljanski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

E moj Poljanski...to se tako ne radi. Ovo "upozorenje" je znak slabosti, a ne neka ozbiljna pretnja. Vi ste u ovih 13 meseci morali završiti sa Ukrajinom. Sad je već klimavo. A što se tiče aviona, Rusija niti može niti sme bombardovati Poljsku, čak i da sami snime poletanje lovaca sa aerodroma u Poljskoj, njihov prelet na teritoriju Rusije i ispuštanje avio bombi i raketa. Kasno je za Rusiju. Vreme ističe...

pax_orion

pre 1 godinu

Vučićeviću evo jedno pitanje za tebe. Ako rusija ima toliko toga najboljega i najnaprednijega što se onda boje NATO tenkova,aviona i ostalih čudesa?

ZELENSKI PRELOMIO, AKO PUKNE UKRAJINA JE IZGUBLJENA! Pentagon i NATO mu naredili da Bahmut pretvori u "ukrajinski Staljingrad"! DA LI STE REALNI?!
Planeta

ZELENSKI PRELOMIO, AKO PUKNE UKRAJINA JE IZGUBLJENA! Pentagon i NATO mu naredili da Bahmut pretvori u "ukrajinski Staljingrad"! DA LI STE REALNI?!

Mesecima se u ukrajinskom ratu, ako se izuzme rusko napuštanje Hersona, nije dogodilo ništa istovremeno krupno i neočekivano. A sada kao da počinje. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je zajedno sa svojim vojnim vrhom, na čijem je čelu general Valerij Zalužni, odlučio da se Bahmut (Artjomovsk) ne napušta već - brani.

07.03.2023

18:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija