• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.03.2023

18:30

PRIGOŽIN SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA UKRAJINE! Šef VAGNERA doneo neočekivanu odluku, obećao i šta će uraditi ako pobedi

Tanjug/AP

Vesti

PRIGOŽIN SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA UKRAJINE! Šef VAGNERA doneo neočekivanu odluku, obećao i šta će uraditi ako pobedi

Podeli vest

Šef paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da namerava da se kandiduje za predsednika Ukrajine 2024. godine.

- Gledajući sve oko sebe, imam političke ambicije. Odlučio sam da se kandidujem za predsednika 2024. Za predsednika Ukrajine - rekao je Prigožin u video snimku objavljenom na Telegramu.

On je dodao da očekuje da će se za ovu funkciju takmičiti sa bivšim predsednikom Petrom Porošenkom i sadašnjim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

- Ako pobedim na predsedničkim izborima u Ukrajini, momci, onda će sve biti u redu, neće trebati nikakve granate - rekao je on.

"Ja ne idem nigde"

Odgovorio je i na pitanje zašto se žali na slabu zalihu municije i ne kupuje je sam. Prigožin je istakao da bi, ako bi sve kupio svojim novcem, to bilo „upravljanje državom, a ne biznis”. Prema njegovim rečima, Vagneru je svakog meseca potrebno oko 10.000 tona municije vredne oko milijardu dolara.

Govoreći o ljudskim gubicima, Prigožin je naglasio da „borci u ratu u svakom slučaju ginu, rat se izmišlja da jedna vojska ubije drugu“. On je negirao navode da je bio u dosluhu sa ukrajinskim vlastima i da će "zbog novca i ukidanja sankcija" napustiti zonu borbenih dejstava "u pravom trenutku".

- Ne idem nigde. Pitanje je: ko je uzeo novac kada smo mi ’napravili gest dobre volje‘ i predali Herson, Harkovsku oblast i mnoge druge (teritorije)? - rekao je aludirajući na ruske vojne komandante. U odvojenom saopštenju, Prigožin je saopštio da su centri za regrutaciju Vagnera otvoreni u 42 ruska grada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija